Casa Municipală de Cultură se mută la Clubul Tineretului

Casa Municipală de Cultură se mută la Clubul Tineretului Lucrările de reabilitare şi modernizare a Clubului Tineretului din Zalău au demarat în urmă cu câteva zile şi se preconizează că vor fi finalizate în cursul lunii decembrie. Prin implementarea acestui proiect, a cărui valoare se ridică la 1,440 milioane de lei, va fi amenajată Casa Municipală de Cultură a oraşului.

Primarul Zalăului Radu Căpîlnaşiu a menţionat că vor fi refăcute instalaţiile sanitare, de încălzire, va fi realizată climatizarea, izolaţia termică, tâmplăria, hidroizolaţia.Totodată, prin reabilitare se vor amenaja: la demisol o casă de bilete, birouri, centrala termică, garderobă, magazin pentru aparatura de amplificare a ansamblului artistic, grupuri sanitare, încăpere pentru materiale de curăţenie şi hol; la parter va fi reamenajată sala de spectacole şi refăcută scena, vor fi create încăperi pentru depozitarea costumelor populare, garderobă, grup sanitar. La etaj va fi un depozit pentru instrumente muzicale, o sală pentru costumele populare, iar fosta sală de căsătorii va fi transformată în sală de dans de societate şi corp de balet. La mansardă se va realiza o sală pentru cursuri, expoziţii, conferinţe sau proiecţii video. Executantul lucrărilor este firma SC Tacon SRL Zalău. Administraţia locală întâmpină probleme cu o societate comercială, respectiv, cu o asociaţie, care ocupă un spaţiu în acest imobil. Situaţia urmează a fi clarificată în instanţă. Realizarea acestei investiţii este benefică pentru cetăţenii urbei noastre, a menţionat Radu Căpîlnaşiu.

Modernizările la Sala Sporturilor, doar în poveşti

Municipalitatea mai are în atenţie implementarea a încă două proiecte de infrastructură: construirea Halei Agroalimentare din centrul Zalăului şi reabilitarea Sălii Sporturilor. În ce priveşte startul lucrărilor la hală, pentru care s-a estimat ca fiind necesară suma de 12,27 de milioane de lei, edilul Zalăului a afirmat că se aşteaptă finalizarea activităţilor de descărcare arheologică, pentru ca amplasamentul să fie predat constructorilor. Referitor la Sala Sporturilor, Radu Căpîlnaşiu a menţionat că proiectul, care va fi finanţat de la bugetul de stat şi implementat prin Compania Naţională de Investiţii, este pe site-ul Ministerului Lucrărilor Publice Transporturilor şi Locuinţei pentru licitaţia şi achiziţia lucrărilor de construcţii. Nu se cunoaşte data la care încep efectiv lucrările, dar se speră ca acestea să înceapă cât de repede şi să nu fie decalate de eventuale contestaţii. Primarul urbei de la poalele Meseşului crede că din luna noiembrie interiorul sălii ar putea fi funcţional, cu condiţia ca executanţii să fie receptivi la interesul local pentru desfăşurarea aici a competiţiilor sportive. Se pare, dacă luăm în considerare calculele reprezentanţilor administraţiei locale, că anul acesta Sala Sporturilor nu va mai putea găzdui, în timp util, meciurile echipei de volei masculin Remat Zalău din Champions League, deoarece prima confruntare pe teren propriu va avea loc în ultima parte a lunii octombrie.

Leave a Comment