Asigurările obligatorii de locuinţe, povară pentru municipalitate

Asigurările obligatorii de locuinţe, povară pentru municipalitateCu toate că nu se cunoaşte cu exactitate numărul zălăuanilor care nu şi-au încheiat încă asigurările obligatorii pentru locuinţe, municipalitatea susţine că doar foarte puţini proprietari de imobile au plătit aceste poliţe. Primarul Zalăului, Radu Căpîlnaşiu, avertizează populaţia urbei de la poalele Meseşului, că după expirarea termenului prevăzut de normativele legale şi Legea 260/2008, respectiv, 15 iulie 2011, cetăţenii ale căror locuinţe nu sunt asigurate vor fi pasibili de amendă între 100 şi 500 de lei.

Asigurarea obligatorie, care este de minim 20 de euro, oferă protecţie împotriva cutremurelor, inundaţiilor şi alunecărilor de teren şi poate fi încheiată la oricare firmă de profil.

Lista cu proprietarii care nu s-au încadrat în termenul legal va fi comunicată primăriei de către Asociaţia Asiguratorilor – Polul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID), iar aceasta va notifica cetăţenii

Din amenda, care se plăteşte la primărie, 40 la sută se virează la bugetul de stat, 40 la sută la PAID şi 20 la sută către bugetul local.

Primarul Zalăului s-a arătat revoltat că administraţia locală este din nou împovărată cu sarcini care nu sunt bugetate. Este o nouă obligaţie pe care primăria o primeşte fără a i se asigura resursele financiare necesare. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu înfiinţarea poliţiei locale şi cu centrele de permanenţă medicală, în condiţiile în care veniturile la bugetul local s-au diminuat. Din impozitul pe venitul global de la 47 la sută am scăzut la 44 la sută din cât ne revenea, a arătat Radu Căpîlnaşiu.

Alte articole

Leave a Comment