Tribunalul Sălaj va avea casă nouă

Printr-un proiect al Companiei Naţionale de Investiţii, Tribunalul Sălaj şi Judecătoria Zalău vor avea în câţiva ani un nou sediu pentru desfăşurarea activităţii. După cum a declarat Costin Moldoveanu, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Sălaj, proiectul de află la stadiul întocmirii studiului de fezabilitate, viitorul imobil urmând să fie ridicat pe terenul din curtea interioară a construcţiei existente. Acolo va fi transferată o parte din activitatea celor două instanţe. Construcţia noului sediu ar putea dura aproximativ doi-trei ani.
“Spaţiile de care dispunem – atât cele de judecată, cât şi birourile, sunt insuficiente, motiv pentru care instanţele se confruntă cu probleme de funcţionare. Judecătorii stau câte doi în birou, grefierii, chiar şi câte trei. Este greu sa te concentrezi în aceste condiţii”, a precizat Moldoveanu. O altă problemă o constituie numărul insuficient al sălilor de judecată: “Sunt doar trei: una este a Judecătoriei, cealaltă, a Tribunalului, iar a treia este împărţită. Având în vedere că şedinţele nu se planifică aşa cum se făcea pe vechile Coduri, iar judecătorul dă termene cât mai scurte, chiar de la o zi pe alta, se întâmplă să se suprapună doi judecători în aceeaşi sală”. Se ajunge, astfel, în situaţia în care judecătorii stau la rând, aşteptând să iasă completul din sală.
Ca urmare, ideea lansată în 2012, care viza Unitatea Militară din Zalău ca variantă pentru relocarea instanţelor, nu mai este de actualitate, a precizat oficialul Tribunalului Sălaj.

Leave a Comment