Amenzile aplicate ţiganilor nu mai au niciun efect: Primăria Someş-Odorhei coboară milităria din pod

Primarul comunei Someş Odorhei, Grigore Berinde ne-a contactat pentru a ne prezenta punctul de vedere al Primăriei din localitate, referitor la situaţia creată de ţiganii din comună. Este vorba de nelegiuirile comise de către cetăţenii care şi-au ridicat colibe şi îşi duc traiul în comună, fapte care i-au adus pe mulţi localnici în pragul disperării.

Furturi tot mai dese, distrugeri de bunuri şi culturi provocate de animalele lăsate libere sunt fapte care îi fac pe localnici să se simtă tot mai nesiguri pe proprietăţile lor. Autorităţile comunale au decis să ia măsuri speciale pentru a încerca, dacă nu stoparea, măcar diminuarea acestui fenomen tot mai des întâlnit în satele sălăjene. Primarul Grigore Berinde ne-a declarat: „Cunosc, fireşte, situaţia acestor familii. Oamenii au venit la primărie de fiecare dată când au păţit un necaz de acest gen, iar noi am luat împreună cu Poliţia toate măsurile legale pe care le-am putut lua până în acest moment.

Este drept, amenzile aplicate în final autorilor s-au dovedit a fi ineficiente. Nu-i sperie acest lucru, pentru că oricum nu au cu ce să plătească. Din acest motiv am decis de urgenţă să facem un Proiect de hotărâre pe care îl vom supune la vot în Consiliul Local, plan care să cuprindă măsurile suplimentare pe care trebuie să le putem lua, cu o bază legală, pentru a diminua acest fenomen. Ne gândim chiar să adunăm aceste animale ale romilor, cele care umblă libere zi şi noapte, şi să le închidem într-un ocol, un spaţiu potrivit pe care îl avem deja pregătit. Astfel nu se mai poate.

Oamenii muncesc tot timpul anului, au grădini, culturi, bunuri, ultimul caz este cel pe care îl ştiţi, cel cu distrugerea stupilor de albine. Trebuie să încercăm să ne luăm singuri măsurile la nivel local, pentru că altfel, dacă aşteptăm ajutor din afară, acesta nu are de unde să vină”, a spus primarul din Someş Odorhei, Grigore Berinde. Edilul ne-a mai spus faptul că există deja oameni, inclusiv civili, nu doar poliţişti, care supravegehează multe zone din comună, mai ales pe cele expuse unor astfel de fapte, cum a fost şi ultimul caz petrecut în gospodăria unei femei, situată la marginea comunei. Şeful secţiei 3 Poliţie Jibou, comisarul şef Valentin Maghear, ne-a spus că poliţia a sporit măsurile de patrulare şi supraveghere a zonelor în care există probleme şi că romii din comună, deşi nu sunt violenţi, dau bătăi de cap localnicilor, mai ales prin faptul că îşi lasă animalele să distrugă totul în calea lor.

“Colaborăm foarte bine cu Primăria din Someş-Odorhei, şi într-adevăr, colegii de acolo au sporit măsurile de patrulare şi supraveghere a zonelor mai afectate de aceste manifestări ale populaţiei de romi. Problema principală, pe lângă ceea ce mai fac romii din zonă, este cea legată de animale. Am înţeles că există deja în faza de proiect, un plan de măsuri ce urmează să fie aprobat în regim de urgenţă, tot ce pot să vă spun este că vom face tot ceea ce ne stă legal în atribuţiuni pentru ca oamenii să nu se mai confrunte cu astfel de probleme. Sunt deja întocmite mai multe dosare penale, însă daca primăria va emite o hotărâre prin care măsurile să fie diversificate, cu siguranţă vom sprijini acest proiect, a spus Valentin Maghear, comisar-şef la Secţia 3 Jibou, secţie la care este arondată şi comuna Someş-Odorhei.

Alte articole

5 Thoughts to “Amenzile aplicate ţiganilor nu mai au niciun efect: Primăria Someş-Odorhei coboară milităria din pod”

 1. Anonim

  Nu există „romi”, e denumire inventată de Petre Roman (Neulander), pentru a lovi în români! Etnia respectivă nu poate fi civilizată de sute de ani, nu va fi niciodată! Nu ascultă decît de forță.

 2. Anonim

  nu este problema doar cu animalele ci si cu furturi de pe camp cum da coltu ierbi pana toamna si scandalyrile pe care l-e fac,injurii,mai an s-au taiat in curtea unui consatean au fost si cateva crime si toate s-au ascuns cat de mult s-a putut de ochi presei acum credeti ca se vor lua ceva masuri ////////////vom traii si vom vedea peste 100 de ani

 3. hjukj

  ar trebui consultat fostul sef de post moldovan !!

 4. NU CONTEAZA

  povesti electorale ce ne spune primarul. ar cam trebui si presa sa faca cateva reportaje in teren si sa intrebe cetatenii de rand ce se intampla, primarul le da loc pentru colibe, le face carti de identitate asta in schimbul voturilor, ia adunat pe toti dar in Inau, localitatea de unde este primarul nu este nici macar un tigan, asta e un comunist vechi cu radacini infipte peste tot credeti-ma e un mafiot cum rara intalnesti. deci tot ce a declarat sunt niste aere rasuflate, veniti si vedeti si asfaltarile care le-a facut inainte de sarbatori, doar niste pietre negre, se duce cu ploaia asa zisul asfalt. RUSINE SA LE FIE.

 5. Anonim

  Ar trebui schimbata legislatia! S-ai duca fortat la munca in folosul comunitatii daca nu au bani de amenzi.Pentru orice fapta antisociala sa plateasca prin munca. Statul Roman ar trebui sa lase aburerile europene cu discriminarea!!! Noi nu suntem discriminati cand ne platim taxe ,impozite,bilete pe transportul urban si altele,si ei nu .Si inca terorizeaza multe comunitai de oameni.Cum de lor le sunt ingaduite toate mizeriile fara sa plateasca pentru faptele lor! ASTA ESTE DISCRIMINARE!!! dic more

Leave a Comment