Volei Municipal Zalău, debut anevoios în Cupa României

Volei Municipal Zalău – Unirea Dej 3 – 2 (21, 22, -22, -22, 12)

Un meci care, în mod normal ar fi trebuit să se încheie după trei seturi, s-a decis abia în tie-break. Vicecampioana României, Volei Municipal Zalău, s-a impus greu în faţa Unirii Dej, în prima manşă a sferturilor de finală din cadrul Cupei României. Zălăuanii şi-au adjudecat primele două seturi, după care, situaţia s-a schimbat radical, iar partida a devenit mult mai echilibrată, vicecampioana câştigând jocul abia în tie-break, unde s-a impus cu 15 – 12.
Jocul zălăuanilor a arătat destul de bine în primele două seturi. În actul de debut, echilibrul s-a menţinut până la punctul patru, după care, gazdele s-au desprins, au condus cu 8 – 5 şi 16 – 12 la cele două întreruperi tehnice, iar în final s-au impus cu 25 – 21.
Bulgarul Stoev a început parţialul secund cu Olteanu pe centru, dar spre final, când Dejul s-a apropiat la un singur punct, l-a trimis din nou în teren pe Gheorghiţă. Căpitanul Leonardo Dal Bosco a fost omul finalului de set, reuşind un atac şi un blocaj cu care au dus scorul la 25 – 22, de la 23 – 22.
Toţi specatorii prezenţi în sală se aşteptau la o victorie în trei seturi a vicecampioanei, însă, lucrurile s-au complicat după primele două parţiale. Dejenii au jucat cu mult mai multă ambiţie, mai ales că evoluţia voleibaliştilor zălăuani a fost destul de ştearsă după actul secund, uneori chiar de nerecunoscut.
S-au făcut multe greşeli pe faza de atac, dar şi la serviciu, iar oaspeţii au întors scorul în favoarea lor în partea a doua a setului trei. De la 8 – 5 pentru Volei Municipal, Unirea Dej a intrat cu 16 – 15 la cea de-a doua întrerupere tehnică, iar în final s-a impus la 22.
Jucătorii pregătiţi de Ovidiu Macarie s-au impus cu acelaşi scor şi în setul patru, însă, în tie-break, zălăuanii au evoluat ceva mai bine şi s-au impus cu 15 – 12, după ce au avut 8 – 6 în momentul schimbării terenurilor.
„Putem spune că a fost o sincopă astăzi (miercuri, n.r.). Nu ne aşteptam la un 3 – 2, dar ne-am făcut-o cu mâna noastră, cum se spune în popor. Este o victorie, dar cred că trebuie să abordăm foarte serios şi manşa retur, chiar dacă unii dintre noi se vedeau deja calificaţi dinaintea disputării acestui meci. Nu cred că se pune problema de oboseală, cred că am tratat greşit acest meci, ceea ce nu se va mai întâmpla în returul de Dej”, a declarat libero-ul Adrian Feher.
Chiar dacă echipa sa a fost la un pas de supriza primei manşe din sferturile de finală ale Cupei României, antrenorul Unirii Dej, Ovidiu Macarie, consideră că tot vicecampioana României are prima şansă la calificarea în Final-Four.
„Am făcut un meci bun, spre bucuria noastră, pentru că până acum nu am reuşit să câştigăm niciun set în partidele cu Zalăul. În fiecare meci ne dorim să facem cât mai mult, indiferent de adversar. Astăzi (miercuri, n.r.) am reuşit să câştigăm două seturi. Poate, cu mai mult efort, puteam chiar să învingem Zalău. Noi nu am avut nicio presiune înaintea acestui meci, deoarece ştiam că nu suntem echipa favorită. Şansele noaste sunt aceleaşi, pentru că aici nu am câştigat aproape nimic. Zalăul rămâne favorită la calificare, chiar dacă returul se va juca la noi. Dacă vom reuşit să ne calificăm va fi un lucru foarte mare pentru noi, deoarece Volei Municipal Zalău este o echipă de top din România”, a afirmat Macarie.
Partida retur dintre cele două echipe este programată miercuri, 24 februarie, în Sala Sporturilor din Dej.
În celelalte două partide s-au înregistrat rezultatele: Arcada Galaţi – SCM Universitatea Craiova 3 – 1 şi Dinamo Bucureşti – Ştiinţa Explorări Baia Mare 1 – 3. Universitatea Cluj s-a calificat deja în Final-Four-ul competiţiei, deaorece adversara acesteia, Tomis Constanţa, s-a retras din toate competiţiile.
La finalul acestei săptămâni, Volei Municipal va evolua pe terenul echipei Tricolorul Ploieşti, într-un meci contând din cadrul etapei a XVII-a a Diviziei A1. Partida este programată sâmbătă, la ora 14:30 şi va fi transmisă în direct de DigiSport.
Volei Municipal Zalău: Lescov, Matei, Mihalcea, Gheorghiţă, Bala, Dal Bosco şi Feher – libero. Au mai evoluat: Olteanu, Tarţa şi Bălean. Antrenori: Stoyan Stoev (princiapal), Bogdan Nicolae (secund)
Unirea Dej: Mocanu, Rocamora, Fuzeşi, Dincă, Dascălu, Mihălcescu şi Cantor – libero. Au mai evoluat: Rus, Gavriş şi Natan. Antrenori: Ovidiu Macarie (principal), Tibor Szilagy (secund)

Leave a Comment