Publicaţia „Aripi” a Liceului „Voievodul Gelu”, în topul revistelor şcolare

„Aripi”, revista Liceului Tehnologic „Voievodul Gelu” din Zalău, a primit titlul de „Laureat”, la etapa națională a Concursului de reviste școlare, secțiunea licee. După cum a explicat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean, Marcel Lucaciu, performanța este una lăudabilă, având în vedere faptul că la nivel național au fost premiate doar 70 de reviste școlare, din care 35 la secțiunea gimnazii și 35 la secțiunea licee. Principalii realizatori ai revistei sunt profesoara Loredana Mocuţiu și elevii Nyeste Andreas și Leleczi Pamela.

Mai mult...

Trei elevi sălăjeni, laureaţi ai Concursului naţional de creaţie literară „Tinere condeie”

Trei elevi sălăjeni au reuşit să se numere printre laureaţii etapei naţionale a Concursului de creaţie literară „Tinere condeie” ediţia 2014. Este vorba despre Cristina Maria Chiţu – elevă la Colegiul Naţional „Silvania” – clasa a X-a; Bianca Temeş – elevă în clasa a XI-a la Liceul Teoretic „Gheorghe Şincai” Zalău şi Tudor Alexandru – elev în clasa a VII-a la Şcoala Gimnazială „Gheorge Lazăr” din Zalău. Primii doi, dintre laureaţii din judeţul Sălaj la „Tinere condeie”, vor participa la o tabără naţională care se va desfăşura în perioada 23-30…

Mai mult...

Zălăuani, poftiţi la folclor!

Zălăuanii sunt aşteptaţi astăzi, 27 iulie, în centrul oraşului, la spectacole de muzică populară. Începând cu ora 18, pe scena din faţa Casei de Cultură a Sindcatelor, vor evolua: Ansamblul Folcloric de Copii “Columna” şi Ansamblul Artistic Profesionist “Columna” al Casei Municipale de Cultură , Aurora Moga Popovici, Seling, Vasile Coca, Ileana Domuţa Mastan, Ileana Matus şi “Moroşenii” din Sighetu Marmaţiei, Mariana Anghel şi Marius Ciprian Pop. Spectacolele de folclor fac parte din seria manifestărilor dedicate cetăţenilor municipiului Zalău cu ocazia celei de a XVII-a ediţie a “Zilelor Cetăţii”.

Mai mult...