Zălăuanul Ioan Tirizică, de patru ori pe podium la „Naţionalele” rezervate persoanelor cu dizabilităţi

Cluj-Napoca a fost la finalul săptămânii trecute gazda Campionatului Naţional de tenis de masă şi a Campionatului Naţional de Atletism, ambele competiţii fiind rezervate persoanelor cu dizabilităţi. Zalăul a fost reprezentat de Ioan Tirizică, preşedintele clubului Prometeu, acesta participând în ambele concursuri.
La „Naţionalele” de tenis de masă, zălăuanul Tirizică a ajuns până în finala competiţiei, devenind astfel vicecampion naţional.
În cealaltă întrecere, preşedintele clubului Prometeu a avut evoluţii şi mai bune, obţinând două medalii de aur la aruncarea suliţei şi aruncare greutăţii. Zălăuanul a mai urcat pe podium şi la săritura în lungime, fiind medaliat cu bronz.
Câştigător a patru medalii, dintre care două de aur, una de argint, iar alta de bronz, Ioan Tirizică s-a arătat dezamăgit de atenţia pe care i-o acordă autorităţile locale şi judeţene.
„Ar trebui tras un semnal de alarmă, ca autărităţile locale şi judeţene să sprijine cu adevărat persoanele cu dizabilităţi din Sălaj, în special cele care aparţin cluburilor şi asociaţiilor şi care reprezintă judeţul la diferite evenimente. Ne interesează faptele, nu doar de vorbe”, a declarat Tirizică.
Fost luptător de performanţă, Ioan Tirizică a suferit la un moment dat un accident în urma căruia a rămas fără ambele picioare, dar, cu toate acestea, nu a renunţat la activitatea sportivă, participând în ultimii ani la diferite concursuri rezervate persoanelor cu dizabilităţi, la finalul cărora, de cele mai multe ori, a urcat pe podium.

Leave a Comment