Volei Municipal Zalău şi-a pornit greu „motoarele” în Cupa României

Volei Municipal Zalău – Unirea Dej 3 – 1 (24 – 26, 25 – 19, 25 – 12, 25 – 18)

Afectaţi, probabil, de scandalul care continuă la nivelul conducerii clubului, jucătorii de la Volei Municipal Zalău nu au avut o evoluţie foarte bună nici în partida de miercuri seara, din cadrul primei manşe a sferturilor de finală din Cupa României. Formaţia pregătită de Aurel Vlaicu şi Bogdan Nicolae s-a impus cu 3 – 1 în faţa Unirii Dej, după ce formaţia de pe malul Someşului a condus cu 1 – 0 la seturi.
Echipa zălăuană a început bine jocul şi a condus cu 3 – 0, iar la primul time-out tehnic a avut 8 – 6. Krause nu a avut, însă, o preluare reuşită şi a fost înlocuit cu Tebieş, la scorul de 13 – 10 pentru oaspeţi. Zalăul a fost condusă cu două puncte la al doilea time-out tehnic, dar a preluat conducerea spre final şi a avut 23 – 21. Jocul echipei pregătite de Vlaicu nu a mai funcţionat deloc pe final, în ciuda time-out-ului cerut de antrenorul zălăuan, iar oaspeţii au întors rezultatul şi s-au impus cu 26 – 24.
Situaţia s-a schimbat radical în următoarele trei seturi, care au fost controlate de Volei Municipal Zalău. Scorul a fost strâns până la prima întrerupere tehnică, când tabela a arătat 8 – 7, după care formaţia gazdă s-a distanţat la cinci puncte, având 16 – 11 la al doilea time-out tehnic. Avantajul s-a menţinut până la final, scorul fiind 25 – 19.
Parţialul al treilea a fost fără istoric, zălăuanii câştigând la o diferenţă de 13 puncte, 25 – 12.
Volei Municipal Zalău a început la fel de bine şi setul patru, iar la 6 – 0 l-a obligat pe tehnicianul Unirii, Victor Lazăr, să solicite întreruperea jocului. În finalul meciului, Aurel Vlaicu i-a introdus în teren pe Georgescu şi Cherbeleaţă, cei doi înlocuindu-i pe Lamb şi Nagy. Oaspeţii s-au apropiat la 17 – 22, de la 13 – 20, dar diferenţa a fost prea mare pentru a relansa jocul, iar Zalăul s-a impus cu 25 – 18.
„S-a văzut o echimbare de atitudine în jocul echipei. Am o şedinţă în cadrul Comitetului Director, în care am discutat despre problemele apărute la echipă şi sper ca lucrurie să revină pe un trend normal. S-au luat şi unele măsuri, care se vor aplica în perioada următoare. Am avut o discuţie şi cu Peter Nagy, care astăzi (miercuri, n.r.) a avut o evoluţie mai bună şi a fost acel lider de echipă, sum s-a întâmplat în trecut. Ne bucurăm pentru această victorie, dar mai ales pentru faptul că jucătorii s-au montat mai mult decât în alte partide”, a declarat primarul Radu Căpîlnaşiu.
„Din păcate, ne lipseşte Leonardo Dall Bosco şi este foarte greu de suplinit. Pe acel post, avem probleme la preluare, iar cei care-l înlocuiesc nu o fac întotdeauna cum ne dorim. Dall Bosco va lipsi şi în meciul de sâmbătă, dar sperăm să-l avem pentru returul de la Dej”, a afirmat Aurel Vlaicu.
Ridicătorul Zalăului, Adriano Lamb, a fost destul de nervos în debutul partidei, Aurel Vlaicu explicând că „aşa se întâmplă în momentul în care vrei să demonstrezi mult, dar mingea nu ajunge la tine. Important este că am reuşit să-l calmez repede şi şi-a văzut de joc până la final”.
„Sincer, noi suntem cu gândul la partida foarte dificilă care ne aşteaptă sâmbătă, acasă, cu Dinamo, fiindcă se va structura clasamentul la finalul primei faze. Dacă aţi observat, după primul set, am început să scoatem titularii şi este o diferenţă între primii şapte jucători şi cei de rezervă. Nu pot spune că neglijăm cupa, dar ne apărăm interesele, iar pentru noi este mai important campionatul”, a dezvăluit, la finalul jocului, antrenorul secund al Dejului, Szilagyi Tibor.
Formaţia pregătită de Aurel Vlaicu şi Bogdan Nicolae va susţine următorul meci sâmbătă, de la ora 18, tot pe teren propriu, în faţa formaţiei VCM LPS Piatra Neamţ, ultimul din cadrul primei faze a campionatului.
Volei Municipal Zalău: Adriano Lamb, Peter Nagy, Adrian Mihalcea, Fabian Birău, Sebastian Krause şi Adrian Feher (libero). Au mai evoluat: Vlad Tebieş, Gabriel Cherbeleaţă şi Mihai Georgescu. Antrenori: Aurel Vlaicu şi Bogdan Nicolae

 

Leave a Comment