Volei Municipal Zalău se va duela cu Steaua Bucureşti în 16-imile Cupei Challenge

În faţa unei asistenţe reduse, dar şi a unui adversar modest, Volei Municipal Zalău nu a avut nicio emoţie pentru calificarea în 16-imile de finală ale Cupei Challenge. Echipa condusă de Nikolay Jeliazkov şi Bogdan Nicolae a câştigat cu 3 – 0 şi returul cu Buducnost Podgorica, desfăşurat marţi seara, în Sala Sporturilor „Gheorghe Tadici”, după ce s-a impus cu acelaşi scor şi în turul din Muntenegru.
Jeliazkov a început cu formula de bază, alegând varianta cu Matei pe postul de universal, iar Zalăul a „defilat” în primele două seturi, ambele câştigate cu 25 – 14.
Calificarea era deja jucată după câştigarea punctului de către Volei Municipal, astfel că Jeliazkov a făcut primele schimbări odată cu începutul actului trei. Setul a fost mult mai disputat decât primele, zălăuanii impunându-se abia în prelungiri, cu 28 – 26.
„Am vrut să tratăm meciul serios de la început, chiar dacă ne-am impus cu 3 – 0 în Muntenegru. Am jucat bine din start şi astfel ne-am făcut meciul uşor. A fost şi un antrenament util pentru partida de sâmbătă, cu Arcada Galaţi. Mă bucur că am reuşit să câştigăm şi al doilea meci şi să ne calificăm în faza următoare a competiţiei”, a declarat antrenorul Zalăului, Nikolay Jeliazkov.
„A fost un meci şi o victorie importantă. Trebuie să rămânem la fel de concentraţi, deoarece campionatul este lung şi urmează meciuri dificile”, a declarat şi căpitanul Leonardo Dal Bosco.
„Vreau să felicit Volei Municipal Zalău, fiindcă a fost echipa mai bună în această „dublă”. Noi am făcut două seturi modeste, cu multe greşeli la preluare, dar în setul trei am evoluat mai bine. Nu pot decât să le urez baftă celor de la Zalău în următoarea fază”, a afirmat antrenorul oaspeţilor, Balsa Radulovic.
În 16-imile Cupei Challenge, Volei Municipal Zalău se va duela cu Steaua Bucureşti, turul fiind programat la Zalău, iar returul, în Capitală.

Leave a Comment