Volei Municipal a făcut primul pas spre semifinalele Cupei României

Volei Municipal Zalău mai are nevoie de două seturi pentru a accede în Final-Four-ul Cupei României. Echipa pregătită de Marian Constantin şi Bogdan Nicolae s-a impus miercuri seara, pe teren propriu, cu scorul de 3 – 1 în faţa Unirii Dej, formaţie în faţa căreia a pierdut un punct în urmă cu câteva etape, într-o partidă disputată tot în Sala Sporturilor „Gheorghe Tadici”.
Cu un serviciu în forţă, care a funcţionat bine, zălăuanii s-au desprins rapid, intrând cu 8 – 5 la prima întrerupere tehnică. Şi oaspeţii au încercat să-şi surprindă adversarii printr-un serviciu în forţă, dar libero-ul Feher şi secundul Dal Bosco au avut o preluare bună, iar campioana s-a desprins la opt puncte până la al doilea time-out tehnic, 16 – 8. 24 de minute a durat actul de debut, la finalul căruia scorul era 25 – 18 în favoarea celor de la Volei Municipal.
Diferenţa a fost şi mai mare la finalul celui de-al doilea parţial, 25 – 13, după 8 – 4 şi 16 – 8 la cele două întreruperi tehnice.
În setul trei, antrenorul Marian Constantin a efectuat două modificări, locul coordonatorului Dimitrov fiind luat de Filip Constantin, iar libero-ul Feher a fost schimbat cu Harmash. Faza de construcţie nu a mai funcţionat la fel de bine, iar dejenii au condus la ambele time-out-uri tehnice, 8 – 3 şi 16 – 7. Volei Municipal s-a apropiat la trei puncte pe serviciul lui Gheorghiţă, dar nu au reuşit să întoarcă rezultatul până la final, pierzând cu 21 – 25.
Zălăuanii nu au mai iertat nimic în setul patru, pe care l-au câştigat la o diferenţă de 12 puncte, 25 – 13, după 8 – 3 şi 16 – 9 la cele două întreruperi tehnice.
„Este o victorie importantă. Am obţinut trei puncte şi mai avem nevoie de încă unu pentru a rezolva calificarea. Le-a lipsit adversarilor coordonatorul, este destul de important, dar, per ansamblu, am făcut un joc mai bun decât în campionat. Zalăul este mereu favorită în partidele cu Unirea Dej, dar va trebui să fim foarte concentraţi în jocul din retur petru a obţine un punct”, a declarat libero-ul Adrian Feher.
„Mă aşteptam să avem un meci mai greu decât în campionat, fiindcă, între timp, echipa Zalăului s-a mai omogenizat. Din punctul meu de vedere, adversarii au făcut un joc foarte bun, ne-au îndepărat de fileu, iar în aceste condiţii, ne-a fost foarte greu să punem mingile jos. Am reuşit să smulgem şi noi un set, dar nu ştiu cât contează acest lucru în economia calificării. Din punctul meu de vedere, Zalăul are prima şansă, dar, atâta timp cât mai este un retur, orice este posibil”, a declarat, de cealaltă parte, antrenorul Dejului, Marius Dascălu.
Returul dintre cele două formaţii este programat în data de 13 decembrie, în Sala Sporturilor din Dej.
Sâmbătă, campioana va susţine partida din cadrul etapei a IX-a, urmând să întâlnească, în deplasare, Centrul Naţional de Excelenţă Baia Mare.
Volei Municipal Zalău: Dobromir Dimitrov (3), Pawel Adamajtis (20), Răzvan Mihalcea (10), Mihai Gheorghiţă (12), Rareş Bălean (15), Leonardo Dal Bosco (8) şi Adrian Feher – libero. Au mai evoluat: Filip Constantin şi Pylyp Harmash – libero. Antrenori: Marian Constantin (principal) şi Bogdan Nicolae (secund)
Unirea Dej: Eduard Catrina (2), Natan Savan (3), Igor Didorciuc (4), Mihai Coasă (9), Andrei Grigoraş (13), Silviu Şuşon (5) şi Vlad Kantor – libero. Au mai evoluat: Timofei Chisleacov (2), Andrei Mihalescu (7) şi Sergiu Tămăsilă. Antrenori: Marius Dascălu (principal) şi Tibor Szylagyi (secund)

Leave a Comment