Tată şi fiu, campioni europeni în aceeaşi competiţie

Ediţia din aceast an, cea cu numărul zece a Campionatului European de Karate Do – versiunea WSF, s-a desfăşurat la Albena, în Bulgaria, din delegaţia României făcând parte şi sportivi de la CS Dani-San Zalău, conduşi de antrenorul Dan Chiş. Într-o competiţie unde au fost prezenţi peste 500 de sportivi din diferite ţări ale Europei, karateka de la CS Dani-San au obţinut rezultate foarte bune, întorcându-se acasă cu un număr de 24 de medalii, dintre care trei de aur. Cele trei titluri de campion european au fost cucerite de Dan Chiş – kumite shobu ippon, Andrei Chiş – kumite open şi Andrei Creţ – kumite shobu sanbon. Andrei Chiş, care este fiul cel mare al antrenorului, a cucerit şi trei medalii de argint în probele de kumite shobu ippon, kumite WKF şi kata echipe. Pe treapta a doua a podiumului au mai urcat Darius Goron – kata echipe şi Mihail Chiş (fiul cel mic al antrenorului) – kumite shobu ippon. Medalii de bronz au fost câştigate de sportivii: Antonia Niream, Ştefania Costea, Andrei Creţ, Darius Goron, Andrei Chiş şi Mihail Chiş, majoritatea urcând pe treapta a treia a podiumului la cel puţin două probe din concurs.
„Felicitări tuturor sportivilor mei pentru rezultatele deosebite. La unii dintre ei a fost vorba şi de neşansă, dar, per ansamblu, sportivii noştri au avut o comportare deosebită, cu trei titluri de campion european şi cinci de vicecampion într-o competiţie cu peste 500 de sportivi. Mă bucur în mod deosebit că am putut să adaug în palmares un titlu de campion european la kumite masters, la aceeaşi competiţie în care fiul meu cel mare a devenit pentru prima dată campion european, iar cel mic, vicecampion. Nu pot să nu-i mulţumesc medicului Gabriel Iluţă, cu ajutorul căruia m-am refăcut în totalitate după operaţia de ligamente. Eu am participat la acest eveniment şi în calitate de arbitru, iar rezultatele mă mulţumesc cu atât mai mult cu cât nu am putut sta pe margine la fiecare probă în care au concurat sportivii mei. Pentru sportivi contează mult să fie cineva pe margine, lângă ei, dar consider că antrenamentele şi pregătirea psihologică dinaintea concursului au dat roade”, ne-a declarat Dan Chiş, preşedintele-antrenor al CS Dani-San Zalău.
Pentru sportivii de la CS Dani-San urmează Cupa României la Karate Do, programată la Târgu Secuiesc, peste două săptămâni.

Leave a Comment