Şimleuanul Liviu Antal a ajuns la „borna 20” în campionatul Lituaniei

Transferat anul trecut în Lituania, la vicecampioana Zalgiris Vilnius, şimleuanul Liviu Antal a devenit în scurt timp jucător de bază la formaţia din A Lyga. Mijlocaşul dreapta traversează o perioadă foarte bună la echipa din Lituania, marcând nu mai puţin de 20 de goluri în acest sezon. Presa locală l-a numit chiar eroul celor de la Vilnius, după ce în ultima partidă din campionat, cea din deplasare cu Palanga, Antal a reuşit un „hattrick”, Vilnius câştigând cu scorul de 5 – 0. „Omul foarfecă”, cum era poreclit în campionatul României, a înscris de 17 ori în campionatul intern în actualul sezon, iar trei goluri le-a marcat în cupele europene, unde echipa acestuia a ajuns până în turul trei preliminar al Europa Leaque, fiind eliminată de Sevilla.
Fostul campion al României cu Oţelul Galaţi a mai reuşit două „duble” în acest sezon în campionatul intern, împotriva echipelor Kauno Zalgiris şi Stumbras. Victoria împotriva celor de la Palanga a fost a cincea consecutivă pentru Vilnius, care se află la doar două puncte în spatele liderului Suduva.
Liviu Antal a evoluat pentru şase echipe în România: Concordia Chiajna, FCM Târgu Mureş, Oţelul Galaţi, FC Vaslui, Pandurii Târgu Jiu şi CFR Cluj. Genclerbirligi, Beitar Ierusalim, Hapoel Tel Aviv şi Zalgiris Vilnius sunt echipele din străinătate pentru care a evoluat şimleuanul.
Cu cele 20 de reuşite, Liviu Antal este golgeter în campionatul Lituaniei.

Leave a Comment