Punct final în Liga Naţională de handbal. HC Zalău încheie sezonul pe locul 8

După o serie de propuneri şi decizii luate în perioada stării de urgenţă, Consiliul de Administraţie al Federaţiei Române de Handbal, întrunit luni, a decis ca în Liga Naţională de handbal să nu se mai dispute nicio partidă din sezonul 2019 – 2020, iar pe primul loc să termine echipele situate în acest moment pe poziţia respectivă. La feminin, locul întâi este ocupat de SCM Râmnicu Vâlcea, iar la masculin, de Dinamo Bucureşti, însă FRH nu va acorda titlul de campioană celor două formaţii dată fiind situaţia în care se încheie sezonul.

La Consiliul de Administraţie a fost prezent şi profesorul Gheorghe Tadici, managerul echipei HC Zalău, dar şedinţa nu se finalizase până la ora închiderii ediţiei pentru a-i cere un punct de vedere.

La feminin, în Liga Campionilor va merge formaţia din Zăvoi, iar ocupanta locul secund, CSM Bucureşti, va solicita un wildcard pentru a ajunge „la masa bogaţilor”. În cazul în care nu va primi acest wildcard sau nu-l va solicita, echipa din Capitală va evolua în Cupa EHF, a doua competiţie europeană intercluburi din punct de vedere valoric. Tot aici se vor regăsi formaţiile de pe poziţiile trei şi patru: Minaur Baia Mare şi Gloria Buzău.

Formaţia zălăuană încheie sezonul pe locul opt, având nouă victorii şi opt înfrângeri în 17 etape disputate, un golaveraj de 410 la 401 şi 27 de puncte acumulate.

În ce priveşte meciurile rămase de disputat din Cupa României, acestea ar putea avea loc în deschiderea sezonului viitor al Ligii Naţionale. Tot luni, membrii Consiliului de Administraţie au decis în unanimitate să nu retrogradeze nimeni în actualul sezon, iar ediţiea 2020 – 2021 a Ligii Naţionale va fi alcătuită din 16 echipe.

4 Thoughts to “Punct final în Liga Naţională de handbal. HC Zalău încheie sezonul pe locul 8”

  1. Roxana

    Zalaul edefaptpe locul 6 la egalitate de puncte , dle ziarist …..

  2. Roxana

    …este de fapt pe locul 7 …….

  3. Anonim

    Pentru locul 8 sa alocat atâtea bani de la cons județean nu performanta nu nimic ca la volei alocam fără sa cerem performanta

  4. Adrian

    Bugetul la HC Zalau a fost de locul 11-12 , musiu …Poate te informezi cat de putin . Si contracte pana in 1500 de euro , fara straine cu 5-6-7-12000 de euro ! Sau chiar mai mult gen Neagu , Mork cu 18000 sau 14500 de euro . Iar Zalaul cu jucatoare tinere sub 23 de ani a invins marea CSM , cu buget de 9 ori mai mare . Asadar poate iti pui un cap pe umeri care gandeste . A terminat la egalitate de puncte cu LOCUL ^ {sase}.

Leave a Comment