Phoenix Şimleu rămâne cu o singură victorie în campionat

Tomis Constanţa – Phoenix Şimleu 3 – 0 (25 – 19, 25 – 19, 25 – 15)

Voleibaliştii de la Phoenix Şimleu Silvaniei nu au reuşit să câştige nici măcar un set sâmbătă seara, pe terenul campioanei CVM Tomis Constanţa, în faţa căreia a cedat cu 0 – 3. Şimleuanii lui Abraham au avut o prestaţie oscilantă în meciul de la malul mării. După un prim set câştigat de gazde, voleibaliştii de sub Măgura au dat semne de revenire şi au controlat al doilea parţial până în partea a doua, când constănţenii au revenit şi nu au mai cedat până la final.
Constanţa a început în forţă şi s-a desprins destul de repede la cinci puncte, obligându-l pe Abraham să solicite primul time-out la 10 – 5. Şimleuanii nu s-au mai putut apropia, ba mai mult, gazdele s-au desprins la 18 – 12, iar tehnicianul Şimleului a mai încercat o dată să-şi readucă jucătorii în meci, solicitând al doilea timp de odihnă. Scorul a devenit 21 – 14 spre final, moment în care Phoenix a efectuat prima modificare, Sergiu Ivan luându-i locul celuilalt universal, Răzvan Vâlcelean. Situaţia a rămas aceeaşi, iar Tomis s-a impus la pas, 25 – 19.
Indicaţiile date de Mircea Abraham în pauza dintre seturi părea că va da roade în al doilea parţial. Şimleuanii au început mult mai bine şi au avut patru puncte avans, 6 – 2, la începutul setului. Josifov nu a mai avut un joc atât de bun pe centru, iar Abraham l-a înlocuit cu Rus, după ce gazdele s-au apropiat la un punct, 7 – 6. Constănţenii au jucat tot mai bine după primul time-out tehnic şi au egalat situaţia la 15, iar la a doua întrerupere tehnică au avut avantaj minim: 16 – 15. Până la final, elevii lui Stoev nu au mai greşit aproape deloc şi s-au impus, la fel ca în primul set, la 19.
Antrenorul Tomisului l-a lăsat pe margine în setul trei pe coordonatorul Zekov, locul acestuia fiind luat de Andrei Stoian, iar pe final au mai intrat antrenorul secund Began, care a revenit pe teren după o pauză îndelungată, în aplauzele publicului prezent şi Adrian Aciobăniţei.
Jocul a fost controlat tot de gazde şi în parţialul trei. La 5 – 0, Mircea Abraham a schimbat coordonatorul, ungurul Toth luându-i locul lui Telelu. După 8 – 5 la primul time-out tehnic, Tomisul a apăsat pe acceleraţie şi s-a distanţat tot mai mult pe tabelă, iar la final s-a impus cu 25 – 15.
„Păcat că jucătorii nu au avut încredere în ei de la început până la final. Am început bine setul doi, dar lipsă de încredere şi-a spus cuvântul. Probabil, jucătorii s-au speriat de adversar, cu toate că le-am spus că nu au de ce să se teamă. Ne-am bătut, în anumite momente, de la egal la egal cu ei, dar valoarea adversarului şi-a spus cuvântul”, a declarat, la finalul jocului, Mircea Abraham.
Tomis Constanţa: Andrey Zekov, Reda Haikal, Andrei Spînu, Massinatori Diaz, Dragoş Pavel, Dmitrii Bahov şi Vladislav Ivanov (libero). Au mai evoluat: Răzvan Tănăsescu, Andrei Stoian şi Adrian Aciobăniţei. Antrenori: Martin Stoev şi Radu Began
Phoenix Şimleu: Ionuţ Teleleu, Răzvan Vâlcelean, Ionuţ Silaghi, Gjoko Josifov, Şerban Paşcan, Jovan Sajnberger şi Mihai Mărieş (libero). Au mai evoluat: Sergiu Ivan, Ionuţ Rus şi Toth Gabor. Antrenori: Mircea Abraham şi Marius Oniga

Leave a Comment