Paula Todoran, noua recordmenă naţională la 50 de kilometri

Sportivi din 29 de ţări s-au înscris la Campionatul Mondial de 50 de kilometri-alergare pe şosea, printre ei şi atleţi din România. Din echipa feminină a făcut parte şi Paula Todoran, atletă legitimată la CSM Zalău, delegaţia feminină fiind condusă chiar de antrenorul acesteia, Mirel Seişanu.

Deşi venea după o accidentare ce a împiedicat-o să-şi desfăşoare antrenamentele după programul dorit şi la intensitate mare, atleta zălăuană a lăsat toate probleme acasă, iar cursa de la Braşov a abordat-o extrem de încrezătoare, iar acest lucru s-a văzut în rezultatul de la final. Paula Todoran a terminat cursa feminină pe locul 16 la individual, având cea mai bună clasare din delegaţia României. Sportiva antrenorului Seişanu a înregistrat un timp foarte bun,  de 3 ore, 28 de minute şi 8 secunde, ceea ce reprezintă record naţional pe această distanţă.

Paula Todoran le-a avut colege de echipă pe Natalia Zbîrnea (CSU Ştiinţa Bucureşti), Nicoleta Ciortan (CSM Danubius Tulcea), Laura Popescu (CSM Cluj-Napoca), Olga Glinca (CSU Arad) şi Denisa Bota (LPS Cetate Deva).

„Mă bucur enorm că am avut încă o dată onoarea de a reprezenta România şi CSM Zalău la un Campionat Mondial. Mă bucur şi mai mult că am făcut-o într-un mod admirabil, terminând cursa de 50 de kilometri pe locul 16 la individual, în condiţiile în care o accidentare m-a ţinut departe de tempourile de antrenament planificate o lungă perioadă de timp. Şi, întreaga bucurie a mea a atins apogeul când la finalul cursei s-a anunţat că performanţa mea constituie un record naţional pe această distanţă, dându-mi şi mai mare încredere că baremul pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, în proba de maraton, poate fi realizat”, ne-a declarat cea mai bună sportivă a Sălajului în sporturile olimpice.

La echipe, România s-a clasat pe locul 7, având concurente extrem de valoroase, printre cele mai renumite fiind din  Marea Britanie, Statele Unite ale Americii, Germania, Africa de Sud, Canada şi Polonia.

„Am obţinut un loc onorabil şi cu echipa României, în concurenţă cu ţări puternice şi cu tradiţie în atletism. Cu ajutorul antrenorului meu, profesorul Mirel Seişanu, prezent întotdeauna la marile competiţii, am reuşit să îmi depăşesc momentele limită, momentele de criză pe care orice sportiv le trăieşte în curse atât de epuizante”, a mai afirmat sportiva, care a ţinut să-i dedice acest rezultat regretatului profesor Alexandru Jako, cel care s-a stins din viaţă în urmă cu o săptămână: „vreau să-i dedic această performanţă profesorului Alexandru Jako, al cărui profesionalism în sport l-am admirat întotdeauna, dar care, din nefericire a plecat atât de repede dintre noi”.

 

Leave a Comment