Orientarea sportivă revine în municipiu

Ioan Tăutu, multiplu campion naţional la orientare sportivă atât din postura de sportiv, cât şi ca antrenor, intenţionează să „reînvie” orientarea sportivă la nivel de municipiu. Acesta organizeată prin Clubul Sportiv Pro-Silva Orientare Zalău o competiţie de orientare sportivă dedicată elevilor. Evenimentul este programat sâmbătă, 20 octombrie în Parcul Central din municipiu.
„Până în acest moment au răspuns afirmativ elevii din clasele I -IV de la Şcoala Gimnazială „Gheorghe Lazăr”, dar aşteptăm toţi părinţii care doresc să-şi înscrie copiii la un concurs de orientare sportivă. Scopul nostru este de a-i convinge pe copii să facă sport”, a declarat Ioan Tăutu.
Tăutu pregăteşte în acest moment o grupă de copii, iar cu o parte dintre ei a participat la câteva concursuri organizate în judeţele limitrofe. Mihai Ţiriac este unul dintre copiii care s-a „îndrăgostit” de orientare sportivă întrun timp relativ scurt, reuşind să şi câştige trei concursuri.
„Cupa Pro-Silva” este programată la ora 10.
Ioan Tăutu consideră că orientarea este un mod de viaţă, acesta fiind şi motivul pentru care şi-ar dori să participe cât mai mulţi copii la acţiunile sale.

Leave a Comment