O handbalistă de la HC Zalău, suspendată de Federaţia Română de Handbal

Gheorghe Tadici consideră că s-a făcut o nedreptate în cazul sportivei sale

Un caz incendiar a apărut în handbalul românesc în urmă o săptămână, Curtea de Handbal a Federaţiei Europene sancţionând Federaţia Română de Handbal cu suma de 2.250 de euro într-un caz în care este vorba despre transferuri ilegale.

Clubul Marta Baia Mare a transferat în ultimii ani mai mulţi jucători şi jucătoare din Ucraina, în principiu copii, însă toţi au fost înregistraţi la FRH cu primă legitimare. Federaţia din Ucraina a reclamat, însă, Federaţia Română la EHF, considerând că unii sportivi au fost transferaţi abuziv, aparţinând unor cluburi de peste graniţă. Forul european a amendat FRH pentru transferul a trei jucătoare, dar fără a specifica despre cine este vorba, însă forul condus de Alexandru Dedu a prezentat o listă cu 24 de sportivi, listă în care s-a regăsit şi handbalista de la HC Zalău, Tatiana Prycop.

„Prycop nu trebuia să fie suspendată, nu e în aceeaşi cauză. Sesizarea s-a făcut pe alte trei jucătoare. Prycop nu a fost legitimată niecăieri în Ucraina, dar s-a făcut acel tabel, în care, ce pot să vă spun, a fost suspendat şi fratele lui Prycop, un elev în clasa a II-a şi sora ei, de asemenea, o fată în clasa a IV-a. Să fim serioşi… Dacă pentru asemenea lucruri mai este nevoie de explicaţie, nu mai este nimic de spus…”, a fost reracţia managerului Gheorghe Tadici.

Situaţia este pe cât de delicată, pe atât de penibilă, dat fiind faptul că, FRH le-a dat drept de joc sportivelor, iar cluburile au plătit taxele prevăzute în regulamentul federaţiei. Abia după reclamaţia depusă de Federaţia din Ucraina la EHF s-au cerut şi cereri pentru transferuri internaţionale. Forul de la Bucureşti nu a prezentat, însă, dovezi clare că sportivele şi sportivii suspendaţi ar fi fost în evidenţa Federaţiei din Ucraina, nici că prima legitimare nu a fost la Marta Maia Mare.

Leave a Comment