Luceafărul Bălan se retrage din Liga a III-a

Ziua şi schimbarea, cam aşa a fost începutul de an pentru Luceafărul Bălan, echipă ce a promovat în Liga a III-a în vara anului trecut, după ce a câştigat cu scorul de 6 – 4, la general, „dubla” cu Olimpia II Satu Mare din cadrul barajului de promovare.
Antrenorul Călin Pop, cel care a stat pe banca echipei după despărţirea de Marius Paşca, a avut o întâlnire săptămâna trecută cu o parte dintre jucători, iar în zilele următoare urmau să înceapă pregătirile pentru retur. Tehnicianul echipei din Bălan a şi programat un meci amical cu Rapid Jibou, dar acesta nu s-a mai disputat.
Situaţia s-a schimbat radical între timp, iar Călin Pop a afirmat că nu va mai continua pe banca echipei din Bălan.
„Am avut o întâlnire cu jucătorii şi am discutat şi cu patronul Radu Pop. I-am explicat care sunt condiţiile minime pentru a putea continua în Liga a III-a, dar nu părea deloc încântat de cerinţele mele. În aceste condiţii, am stabilit că e mai bine să ne despărţim de comun acord, nu avea niciun rost să mai continuăm doar de dragul de a face act de prezenţă la meciuri”, a declarat Călin Pop.
Situţia pare a fi chiar mai delicată, deoarece nu este vorba doar de o despărţire între antrenor şi club, ci despre retragerea echipei din campionat.
Surse din anturajului clubului ne-au dezvăluit că Luceafărul Bălan nu mai poate continua în Liga a III-a, principalul motiv fiind lipsa unui buget care să-i permită acest lucru.
Patronul echipei, Radu Pop, nu a putut fi contactat până la ora închiderii echiţiei, dar zvonurile ne-au fost confirmate de primarul comunei Bălan, Isaia Maghiar.
„A venit la mine doamna Corina Colciar (secretara clubului, n.r.) şi mi-a spus că nu vor mai continua în Liga a III-a, urmând să rămână doar cu grupele de juniori. Le-am transmis că vom fi alături de ei şi în retur dar, se pare că nu dispun de fondurile necesare. Este păcat, fiindcă ar fi fost frumos să încheiem sezonul, dacă tot s-a reuşit promovarea. Ne vom axa în continuare doar pe echipa din Liga a IV-a, Dumbrava Gîlgău unde, antrenor sper să rămână Marius Paşca”, ne-a declarat primarul comunei Bălan.
De altfel, conducerea echipei din Bălan nici nu a semnat contractul de finanţare cu instituţia Consiliului Judeţean Sălaj, astfel că cei 25.000 de lei care urmau să fie alocaţi pentru retur nu vor mai ajunge la clubul Luceafărul.
Formaţia din Bălan a terminat pe ultimul loc turul Ligii a III-a, înegistrând o remiză şi 12 eşecuri.

Leave a Comment