Handbal Club Zalău s-a înscris în Cupa EHF

În urmă cu cinci ani, echipa pregătită de Gheorghe Tadici juca finala acestei competiţii, pe care a pierdut-o în dublă manşă în faţa rusoaicelor de la Lada Togljatti, antrenate de Evgheni Trefilov. După 30 – 24 în turul din Rusia, echipa zălăuană a cedat cu 20 – 21 şi duelul din manşa retur, desfăşurat în Sala Sporturilor „Antonio Alexe” din Oradea.

După o pauză de patru ani, Handbal Club Zalău revine în competiţiile europene. Medaliată cu bronz în ediţia trecută a Ligii Naţionale, formaţia condusă de Gheorghe Tadici s-a înscris săptămâna trecută în Cupa EHF, a doua cea mai importantă competiţie europeană intercluburi, după Liga Campionilor.
„Am primit acceptul de a evolua în Cupa EHF atât din partea Federaţiei Române de Handbal, cât şi a Federaţiei Europene. Aşteptăm să vedem ce echipe vor mai evolua în această competiţie, fiindcă termenul limită de înscriere este 1 iulie”, a declarat managerul Gheorghe Tadici.
HC Zalău a evoluat ultima dată în Cupa EHF în sezonul 2012 – 2013, ajungând până în fazele semifinale. Cu un an înainte, echipa pregătită de Gheorghe Tadici s-a înscris tot în Cupa EHF, jucând finala acestei competiţii. Zălăuancele au pierdut, în dublă manşă, duelul cu rusoaicele de la Lada Togljatti, pregătite de reputatul antrenor, Evgheni Trefilov.
Tragerea la sorţi pentru primul tur al Cupei EHF va avea loc la mijlocul lunii iulie.

One Thought to “Handbal Club Zalău s-a înscris în Cupa EHF”

  1. vio

    Bravo lor ,dar buget au? Ca Valcea ,Brasovul,Braila,Romanul,Galati,Craiova transfera la greu 5-7-9-11 juc . Vl 10 straine! Noi nimic ? Retrogradam?

Leave a Comment