Gheorghe Tadici, sceptic în privinţa începerii noului sezon în luna august

Nu mai puţin de patru luni au trecut de la întreruperea Ligii Naţionale de handbal feminin, soluţia finală anunţată de FRH pentru „închiderea” ediţiei 2019 – 2020 fiind îngheţarea campionatului. Echipele au început pregătirile pentru noua ediţie de campionat, iar primele meciuri sunt programate în 20 august, în Cupa României.

Gheorghe Tadici este sceptic în privinţa începerii noului sezon la data stabilită de FRH, având în vedere numărul cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus înregistrate, în continuare, în România. „Eu nu am încredere că va începe în august, toate datele care se dau nu prea îmi oferă speranțe. Sigur că mă uit și pe plan internațional. Mai multe echipe din România am avut turnee planificate prin Ungaria. Și echipe din Ungaria ar fi trebuit să vină la noi, precum Ferencvaros, Debrecen, Kisvarda, Dunaujvaros. Federația maghiară a atras atenția cluburilor să nu participe la turnee internaționale, pentru că dacă se întorc din anumite țări, le bagă în carantină. Acesta este unul dintre argumente. Și vorbim de luna august pentru aceste turnee de pregărire”, a declarat Gheorghe Tadici într-un interviu acordat prosport.ro.

Handbal Club Zalău dispune de un buget mai mic cu 50.000 de lei faţă de ediţia trecută de campionat, totalul prevăzut pentru sezonul 2019 – 2020 fiind de 2.950.000 de lei, managerul zălăuan considerând că este un buget de supravieţuire în Liga Naţională.

„HC Zalău, după bugetul de locurile 15-16, se va bate să termine la mijlocul clasamentului, așa cum s-a întâmplat și în acest sezon. Am terminat la egalitate cu locul 6 după numărul de puncte, dar cu victorii directe mai concludente. Dacă era clasament final, eram pe locul 6. Noi avem în continuare 12 jucătoare sub 24 de ani, avem 4 jucătoare peste 25 ani și ca atare încercăm să încheiem în zona locurilor 8-10”, a mai precizat Tadici.

HC Zalău va pleca în această săptămână într-un stagiu de pregătire la Cheile Grădiştei, cantonament ce se va încheia cu câteva partide amicale.

Leave a Comment