Excursioniste la Brăila

Excursioniste la Brăila

Hanbalistele de la HC Zalău au avut o evoluţie lamentabilă la Brăila, pierzand meciul la o diferenţă de opt goluri

HC Dunărea Brăila – HC Zalău 26 – 18 (14 – 6)

HC Zalău: Mirela Nichita, Mihaela Cheţa – Florina Ţurcaş (1), Mariana Cristoaica, Nicoleta Molfea (4), Andrada Trif (1), Adriana Holhoş (4), Mihaela Viscreanu (3), Roxana Rob (1), Ana Maria Şomoi (1), Georgiana Ciuciulete, Crina Ailincăi (3). Manager general: Gheorghe Tadici; antrenor: Sorin Radulescu

Evoluţia handbalistelor zălăuane a lăsat, din nou, de dorit, in partida de sambătă, de la Brăila.

Holhoş şi compania au ratat nu mai puţin de şase aruncări de la şapte metri, au ratat multe ocazii din faze de unu la unu şi nici nu au ştiu să profite de momentele in care au avut superioritate numerică. In aceste condiţii, HC Zalău nici nu avea cum să se intoarcă, nici măcar cu un punct de la malul Dunării. Extrem de dezamăgit de evoluţia elevelor sale, managerul Gheorghe Tadici a declarat: Probabil că Brăila ar fi caştigat oricum acest meci, insă m-a deranjat foarte tare evoluţia fetelor. Unele dintre ele, in deplasare sunt simple excursioniste, la fel cum au fost şi la Brăila. Este inadmisibil să ratezi şase aruncări de la şapte metri. S-a văzut lipsa de concentrare şi lipsa de respect atat faţă de ele, cat şi faţă de echipă. Trebuie insă privită şi valoarea adversarului, fiindcă Brăila ne-a creat probleme in ultimiii doi ani, in meciurile de acasă. Vina este a noastră, in cea mai mare parte, chiar dacă au fost şi cateva decizii eronate de arbitraj.

Vor apărea insă şi repercusiunile, fiindcă atitudinea de la Brăila a pus capac. Aveam programat iniţial primul antrenament joi, insă de marţi vom efectua cate două antrenamente zilnice pană cand se va relua campionatul (n.r. 10 aprilie 2010). HC Zalăul a reuşit să ţină pasul cu brăilencele pană in minutul 13, cand tabela a arătat scorul de 7 – 6 pentru gazde. Au urmat insă 21 de minute in care HC Zalău nu a marcat niciun gol, iar brăilencele au inscris de zece ori, tabela arătand 17 – 6. Tadici le-a lăsat in partea a doua pe bancă pe Nichita, Holhoş, Ciuciulete şi Cristoaica, iar cele care au intrat au reuşit să ţină pasul cu brăilencele. Astfel, repriza a doua s-a incheiat la egalitate (12 – 12), după ce scorul pauzei a fost 14 – 6. După acest eşec, gruparea de la poalele Meseşului a coborat pe locul cinci in clasament, iar in etapa viitoare, programată in 10 aprilie, va primi vizita echipei Ştiinţa Bacău – lanterna roşie a clasamentului.

Leave a Comment