Dunărea Brăila a “îngheţat” la Zalău

HC Zalău – HC Dunărea Brăila 21 – 19 (9 – 11)

Formaţia pregătită de Gheorghe Tadici rămâne cu şanse reale la calificarea în play-off-ul Ligii Naţionale, după ce s-a impus sâmbătă, pe teren propriu, cu scorul de 21 – 19 în faţa Brăilei. O victorie de care HC Zalău avea mare nevoie pentru a nu pierde teren în faţa celorlalte candidate la ocuparea unui loc în primele şase echipe. Meciul a fost extrem de încins, iar handbalistele zălăuane au început cu trac jocul, greşind primele atacuri. Oaspetele au deschis scorul în minutul patru, prin Alina Horjea, iar HC Zalău a marcat primul gol abia în minutul şapte, prin Carmina Bădiţă, când tabela arăta 0 – 2. Jucătoarele lui Tadici au găsit foarte greu soluţii pe faza de atac, egalând pentru prima dată situaţia pe tabelă abia în minutul 21, scor 6 – 6. Echipa zălăuană putea prelua pentru prima dată conducerea, dar Andrada Pop a ratat o aruncare de la şapte metri, a treia pentru HC Zalău, primele două fiind irosite de Constantinescu şi Pera. Pe finalul primei părţi, oaspetele s-au desprins din nou, după ce Constantinescu a ratat a doua aruncare de la şapte metri, a patra pentru Zalău. Brăila a avut 11 – 8 cu câteva secunde înainte de final, iar la vestiare a intrat cu avans de două goluri, Valeria Motogna reducând din handicap.
Zalăul a început mult mai bine partea a doua şi a marcat trei goluri consecutive, preluând pentru prima dată conducerea, 12 – 11. Din păcate, s-au înmuiat la fel de repede şi le-au permis oaspetelor să se desprindă la patru goluri, 14 – 18 în minutul 47. Finalul a fost, însă, al Zalăului. Fetele lui Tadici şi-au revenit surprinzător şi au restabilit egalitatea la 19 în minutul 53, prin Georgiana Ciuciulete, iar căpitanul Zalăului a mai marcat o dată în minutul 55, pentru 20 – 19. Apărarea a funcţionat “ca la carte” în ultimele cinci minute, iar pe ultimul atac al Zalăului, Valeria Motogna s-a înălţat ca un zmeu peste apărarea adversă, marcâd practic golul cu care formaţia lui Tadici şi-a asigurat victoria. Brăilencele au căzut psihic pe ultimul atac, greşind copilăreşte, iar formaţia de la poalele Meseşului s-a impus la două goluri.
HC Zalău: Adina Mureşan, Mihaela Mureşan, Ana-Maria Inculeţ – Loredana Pera (5), Carmina Bădiţă (5), Florina Ciobanu, Andrada Pop (2), Valentina Bardac, Georgiana Ciuciulete (5), Valeria Motogna (3), Claudia Constantinescu şi Ana-Maria Şomoi. Manager: Gheorghe Tadici
HC Dunărea Brăila: Gabriela Dobre, Gabriela Voicu – Andreea Adespii, Nicoleta Safta, Raluca Irimia, Alina Horjea (8), Adina Brot (1), Nicoleta Eşanu, Ada Moldovan (4), Ramona Farcău (1), Alina Czeczi şi Gabriela Perianu (5). Antrenor: Alexandrina Soare

Alte articole

One Thought to “Dunărea Brăila a “îngheţat” la Zalău”

  1. Suporter

    Tadici a demonstrat a cata oara ca stie sa mobilizeze echipa in finalurile de joc. A cerut time-out cand nimeni nu mai spera la 18-14 si a castigat de o maniera categorica , primind din acel moment un gol si marcand 7 . Ecipa din Braila are jucatoare bune si f. bune -Perianu, Horjea, moldovan, portarita Maier, pivotul ..Bravo HCZ! Bravo galeriei , care a dat un mesaj ziarului de can -can ieftin si mizerabil de sport ce apare in municipiul Zalau odata pe saptamana ! O mizerie de ziar cu redactori asemenea !

Leave a Comment