Doru Matei, candidatul surpriză care vrea să schimbe faţa fotbalului sălăjean

Fotbalul sălăjean îşi alege sâmbătă noul preşedinte, funcţie pentru care s-au înscrtis în cursă Daniel Sabou, actualul preşedinte şi Doru Matei, fost arbitru de fotbal, în prezent observator în cadrul Federaţiei Române de Fotbal.
Marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, Sabou a făcut o scurtă prezentare a celor patru ani de mandat, dar a vorbit şi despre viitorul fotbalului sălăjean, în cazul obţinerii unui nou mandat.
De cealaltă parte, Doru Matei, consideră că poate schimba mult în bine „faţa” fotbalului sălăjean în cazul în care va fi ales sâmbătă în funcţia pe care şi-o doreşte, afirmând că a luat această decizie nemulţumit fiind de ce s-a realizat în ultimii patru ani.
„Am decis să îmi depun candidatura la funcţia de preşedinte al AJF Sălaj pentru faptul că, în ultimii patru ani, Daniel Sabou a făcut puţin din ceea ce a promis. Suntem o echipă care avem un proiect prin care ne propunem să dezvoltăm fotbalul din Sălaj, echipă în cadrul căreia sunt oameni care cunosc bine acest fenomen”, a declarat Doru Matei.
Acesta a vorbit şi despre partea financiară. „Vreau să am transparenţă maximă în ceea ce privesc încasările şi cheltuielile Asociaţiei Judeţene de Fotbal şi voi trimite lunar o astfel de situaţiei tuturor echipelor. Nu cred că la un meci de Liga a V-a este nevoie de observator, fiindcă la meciurile la care am participat şi eu cu Sporting Zalău, jucătorii şi conducătorii echipelor au fost foarte paşnici”.
Fost arbitru divizionar până în 2008, devenind apoi observator, Doru Matei intenţionează să aducă un suflu nou şi la nivelul Comisiei Judeţene de Arbitri.
„Îmbunătăţirea calităţii arbitrajului la nivelul celor două ligi este o altă prioritate, iar în corpul de observatori îmi doresc să readuc oameni care cunosc fenomenul, precum Ioan Onicaş, Dan Costin, Nicu Chiş, Mihai Lacaciu şi Gheorghe Ciule. Cooptarea în comisiile de specialitate a unor oameni echidistanţi este o altă prioritate, la fel cum îmi doresc să atrag cât mai multe fonduri prin diferite proiecte cu autorităţile locale şi judeţene, dar şi cu Federaţia Română de Fotbal. Am discutat şi cu oameni de afaceri care par dispuşi să sponsorizeze activitatea pe care o vom avea în următorii patru ani în cazul în care voi fi ales preşedinte”, a mai precizat clujeanul.
Alegerile AJF Sălaj sunt programate sâmbătă, la ora 11, în sala festivă a Casei de Cultură a Sindicatelor din Zalău, la eveniment urmând a fi prezent şi preşedintele FRF, Răzvan Burleanu.

Leave a Comment