Crosul Rotary a adunat şi în a cest an peste 1100 de copii din municipiu

Cea de-a XIII-a ediţie a Crosului Rotary s-a desfăşurat joi după-amiaza, pe Bulevardul Mihai Viteazul din Zalău, fiind prezenţi peste 1100 de elevi din municipiu.

La fel ca în anii anteriori, crosul s-a organizat pe categorii de vârstă: clasele IV – VI, VII – VIII, IX – X şi XI – XII atât la feminin, cât şi la masculin. Startul s-a dat din faţa Şcolii Gimnaziale Simion Bărnuţiu, iar festivitatea de premiere a avut loc pe platoul din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor.

„Din punctul meu de vedere, şi în acest an a fost o acţiune reuşită, pentru că s-au adunat 1112 de copii din municipiu, ceea ce nu e deloc puţin lucru, având în vedere preocupările tineretului. Ne întristează, însă, să vedem că tinerii nu au capacitate de efort şi rezistenţă, lucru care se va răsfrânge mai târziu şi în celelalte activităţi, chiar şi la locul de muncă. În cele 13 ediţii au fost angrenaţi peste 13.000 de copii ai Zalăului. Apreciez efortul membrilor Clubului Rotary, dar şi a firmelor care au dorit să contribuie la buna organizare. Mi-aş dori ca astfel de acţiuni, în care copiii să fie scoşi la mişcare, să aibă loc de trei, patru ori pe an, fiindcă e puţin doar o acţiune de acest gen într-un an”, a declarat Gheorghe Tadici, cel care în 2006 a avut initiativa organizării acestui eveniment.

Costurile totale pentru ediţia din acest an s-au ridicat la aproximativ 20.000 lei, fiind suportate de membrii clubului împreună cu sponsorii: Drum Inserv, Armonia Dis-Art, Ady Com, Total As, Universal Co, Multicom și Clio”, a declarat Gavril Iepure, președintele Rotary Zalău.

Leave a Comment