Cristian Bolduţ a participat la un stagiu în Belgia alături de celebrul Semmy Schilt

Considerat unul dintre cei mai valoroşi practicanţi de karate kyokushin din România, zălăuanul Cristian Bolduţ este, începând din luna decembrie a anului trecut, antrenor cu 4 DAN. În 2001 obţinuse primul DAN, în 2004 al doilea, iar în 2009, al treilea DAN. În 2010, Bolduţ a devenit antrenor  – „profesor” de karate kyokushin la finalul unui examen în care a fost nevoită să lupte cu 50 de adversari, fiind poate cel mai greu examen al carierei.

Antrenorul clubului CS Vidalis Zalău a participat în carieră şi la o serie de stagii de pregătire desfăşurate în străinătate, iar zilele trecute a fost prezent la unul dintre cele mai puternice stagii de karate kyokushin din Europa. „European Fullcontact Karate Camp” s-a numit evenimentul, fiind prezenţi peste 260 de participanţi din 24 de ţări.

În cadrul stagiului s-a organizat şi concurs de kata, pe care zălăuanul Bolduţ chiar a reuşit să-l câştige, dar a susţinut şi patru meciuri, toate cu adversari puternici.

Au fost şi invitaţi speciali la acest concurs, iar cel mai celebru a fost Semmy Schilt, cvadruplu campion mondial de K1, o adevărată legendă a kyokushin-ului.

„A fost un eveniment frumos, cu mulţi invitaţi străini, adevărate legende din lumea kyokushin. A fost o experienţă foarte frumoasă pentru mine, antrenamente multe, cu diferiţi instructori din Japonia, Polonia, Olanda, Anglia, Brazilia, Belgia etc. Stagiul s-a încheiat cu 40 de reprize de sparring, deci, aşa cum ziceam, o experienţă deosebită”, ne-a declarat Cristian Bolduţ.

 

Antrenorul zălăuan va fi prezent în luna iulie la un stagiu naţional, iar în luna septembrie îşi propune o participare la Campionatele Internaţionale ale României.

Leave a Comment