Cicliştii români vor pedala la cea de-a IV-a ediţie a concursului „Michelin Velotur Sălaj”

Cei mai buni ciclişti din România vor veni şi în acest an la Zalău, pentru a fi prezenţi la cea de-a IV-a ediţie a concursului „Michelin Velotur Sălaj”.

Acțiunea este organizată în cadrul Road Grand Tour, cel mai mare eveniment de ciclism de șosea din România, inițiat de Asociația Județeană de Ciclism Prahova sub egida Federației Române de Ciclism, în cadrul căreia urmează a se organiza treisprezece etape distincte pe teritoriul țării.

La fel ca în 2018, cursa contra cronometru se va desfăşura pe Centura Zalăului, cu trafic total închis între orele 15 şi 18, în ziua de sâmbătă, iar cursa de fond este programată duminică, la ora 11.

Traseul contra cronometru are o lungime de 18 kilometri, iar cel de fond, 60 de kilometri tura scurtă şi 115 kilometri tura lungă.

Kiturile de concurs pentru cursa contra cronomentru vor fi predate sâmbătă, începând cu ora 11, în Piaţa 1 Decembrie 1918, tot aici urmând să aibă loc şi festivitatea de premiere începând cu ora 19.

Startul cursei de fond se va da de la Castrul Roman Porolissum, loc în care se va desfăşura şi festivitatea de premiere.

Consiliul Judeţean Sălaj oferă şi în acest an fondul de premiere în cuantum de 15.000 de lei, iar sponsorul evenimentului este Michelin România.

După trei ediţii reuşite, cu ciclişti consacraţi din România, organizatorii speră la un eveniment deosebit şi în acest an, unul dintre scopuri fiind acela de a promova o parte din frumuseţile Sălajului.

 

Leave a Comment