Cash Out la pariuri sportive: Când să apeși butonul și când nu?!

Să faci Cash Out sau să închizi un pariu este probabil una dintre cele mai atrăgătoare funcții pe care le oferă casele de pariuri online în acest moment. Totuși, acesta este un subiect destul de controversat în rândul cunoscătorilor, care nu sunt întotdeauna pe aceeași lungime de undă când vine vorba de această facilitate. Să prezici când este bine să apeși butonul și când nu este la fel de greu precum a prezice rezultatul unui meci. Totuși, poți face anumite lucruri pentru a încerca să iei decizii mai bune în momentele cheie.

Când a fost inventată funcția Cash Out la pariuri online?

Această funcție a fost introdusă în urmă cu câțiva ani de către operatorul de Betting Exchange Betfair, care favoriza astfel reinvestirea banilor utilizatorilor. În mod concret, utilizatorii care făceau trading sau care pur și simplu obișnuiau să joace contre nu mai trebuiau așadar să-și păstreze bani deoparte pentru a închide pariurile manual, ci puteau prin intermediul acestei facilități să investească chiar și întreg bugetul, știind că pot oricând, printr-un singur click, să închidă pariul și să încaseze partea din câștig corespunzătoare.

La scurt timp după, conceptul a fost transpus și în secțiunea Sportsbook a operatorului britanic, iar apoi celelalte agenții de pariuri online de top din întreaga lume au început să dezvolte facilități similare. Astăzi, aproape toți operatorii de jocuri de noroc online care se respectă le oferă utilizatorilor posibilitatea de a închide pariurile.

Ce înseamnă, de fapt, Cash Out la pariuri sportive?

(link pe poză https://www.whoscored.com/Players/44120/Show/Pierre-Emerick-Aubameyang)

Cash Out reprezintă funcția prin care utilizatorul de pariuri online poate să-și închidă pariul înainte ca evenimentele sportive să fie soluționate, fie că este vorba despre meciuri care încă nu au început sau despre meciuri aflate în plină desfășurare.

Dacă ai un bilet de tip acumulator cu 8 selecții și 6 dintre acestea s-au încheiat câștigătoare sau decurg în favoarea ta (în cazul în care sunt în desfășurare), poți închide pariul pentru a obține o parte din câștig, proporțională cu cota actuală a acelui bilet (cotele pronosticurilor jucate).

În același timp, dacă ai pariat, să zicem, un bilet individual și vezi că meciul nu decurge în favoarea ta și nici nu ai speranțe că vei mai câștiga pariul, poți închide pariul cu ajutorul acestei funcții în ideea de a-ți diminua pierderile.

Înainte de apariția funcției Cash Out, pariorii care doreau să facă asta trebuiau să plaseze manual o contră, însă această metoda funcționa numai pentru pariurile individuale sau pentru biletele la care mai rămânea de disputat un singur meci.

Când să apelezi la funcția Cash Out și când nu?

S-a observat că această facilitate poate da dependență, lucru care nu este neapărat benefic pentru utilizator, deoarece apăsarea butonului „Cash Out” reprezintă, de fapt, plasarea unui pariu contrar celui jucat inițial. Practic, două pariuri și nu unul, înseamnă că agenția câștiga de două ori comisionul perceput din cote și prin urmare, pariorul va avea de suferit în ceea ce privește valoarea cotelor.

Ca să contracarezi acest lucru într-o oarecare măsură ai putea profita de ofertele de bonus de la pariuri sportive de pe internet: Nu te limita la o singură agenție, pentru a putea juca cotele cele mai mari din piață de fiecare dată când pariezi. Pe termen lung, acele câteva procente câștigate la fiecare bilet se vor transforma poate în sume consistente.

Ideal este să folosești această facilitate cât mai rar cu putință, însă dacă vrei să faci acest lucru, trebuie să te asiguri că îți creezi un șablon în prealabil, pentru a reacționa de fiecare dată la fel, în anumite situații. Această măsură te va ajuta să nu-ți furi singur căciula, adică să închizi pariul fix când nu trebuie și să-l lași să curgă atunci când merita oprit.

În plus, o astfel de strategie te va ajuta să nu stai pe tot parcursul partidelor cu gândul numai la închiderea pariului, lucru care poate deveni agasant la un moment dat. Așadar, definește-ți o metodă clară pe care să o aplici de fiecare dată și nu te concentra pe Cash Out când pariezi.

Leave a Comment