Campioana Sălajului îşi va afla săptămâna viitoare adversara de la barajul pentru promovare în Liga a III-a

2017 a fost ultimul an în care Sălajul a avut o reprezentantă în Liga a III-a, FC Zalău, formaţie nevoită să se desfiinţeze după ce autorităţile locale au anunţat că nu mai susţin acest club.

În vara anului trecut, Unirea Mirşid, campioana Sălajului, a dat piept cu echipa campioană a judeţului Cluj-Napoca, Arieşul Turda, formaţie în faţa căreia nu a avut nicio şansă.

Federaţia Română de Fotbal a programat pentru data de 15 februarie tragerea la sorţi a meciurilor de de baraj pentru promovarea în Liga a III-a, fiind al doilea an în care FRF organizează evenimentul la începutul anului.

În Sălaj, cu şanse reale la câştigarea campionatului sunt Unirea Mirşid – liderul, Dumbrava Gîlgău, ocupanta locului secund şi Rapid Jibou, formaţie situată pe locul trei la finalul turului.

Reprezentanţii celor trei echipe şi-ar dori ca adversar la meciul de baraj reprezentanta judeţului Bistriţa-Năsăud, considerând un campionat apropiat valoric cu cel din Sălaj.

„În primul rând, sper sa câștigam locul întâi, pentru că încă nu e campionatul jucat.  Avem cea mai valoroasa echipă din Sălaj dar mi-e puțin teamă de relaxarea jucătorilor cum toată lumea ne dă favoriți și sper sa reușesc sa ii motivez şi să terminăm pe primul loc. În ceea ce privește barajul, îmi doresc să promovăm oricare ar fi numele adversarei, fiindcă obiectivul echipei este câştigarea campionatului şi promovarea în Liga a III-a,. Îmi doresc pentru acest grup minunat să trecem de baraj, ca Sălajul să aibă o echipă în Liga a III-a”, a declarat Florin Pop, conducătorul echipei Unirea Mirşid.

Marius Paşca este de părere că reprezentanta judeţului Bistriţa-Năsăud ar fi cel mai accesibil adversar.

„La prima vedere, reprezentanta judeţului Bistriţa-Năsăud pare cel mai accesibil adversar. Dacă vor fi echipe din celelalte judeţe limitrofe, şansele sunt foarte mici pentru echipa care va câştiga Liga a IV-a în Sălaj.”, a declarat antrenorul formaţiei Dumbrava Gîlgău.

„Am înţeles că un adversar din Bistriţa-Năsăud ar fi mai accesibil, dar nimeni nu garantează că echipa care va câştiga Liga a IV-a în Sălaj va promova în Liga a III-a dacă va întâlni campioana din acest judeţ. Rapid jibou are şansa a treia la câştigarea campionatului în acest moment, după Unirea Mirşid şi Dumbrava Gîlgău, dar vom lupta până la final pentru primul loc. Sper ca judeţul să aibă noroc la tragerea la sorţişi să avem parte de un adversar accesibil. Avem toată susţinerea autorităţilor locale în ceea ce priveşte promovarea în Liga a III-a. Urez baftă oricărei echipe, fiindcă jjudeţul Sălaj are nevoie de o echipă în acest eşalon ”, a afirmat şi Ciprian Roja, antrenorul celor de la Rapid Jibou.

Leave a Comment