Ăsta e Zalăul!

Handbal Club Zalău a demonstrat sâmbătă, încă o dată, că pe teren propriu este o nucă greu de spart. Echipa condusă de Gheorghe Tadici a învins Gloria Bistriţa, una dintre echipele cu pretenţii ale Ligii Naţionale, formaţie calificată de curând în sferturile de finală ale Cupei EHF.
Cu portarul Raluca Kelemen în zi de graţie, Zalăul a avut puterea să revină de la minus patru, după un început ezitant, în care a ratat şi două aruncări de la şapte metri, ambele la scorul de 0 – 1. Zălăuancele au lăsat prea uşor spaţii libere în apărare în primele minute, iar oaspetele nu au ezitat să profite. Bistriţa a dus scorul la 4 – 0 în minutul şapte, obligându-l pe Tadici să solicite prima întrerupere a meciului. Apărarea a început să funcţioneze tot mai bine, iar acţiunile în atac au început să fie finalizate tot mai des cu gol. Zalăul a egalat pentru prima dată în minutul 19, după trei goluri consecutive, iar în minutul 21 a trecut pentru prima dată în avantaj, conducând cu 9 – 8. La cabine s-a intrat cu egalitate, 11 – 11, ultimul gol al primei părţi fiind marcat de Cristiana Nica, aflată şi ea într-o formă bună. Jucătoarele lui Tadici au ieşit parcă mai motivate de la vestiare, iar după primele zece minute din repriza a doua s-au desprins la patru goluri, 18 – 14, apărarea funcţionând mult mai bine, completată fiind şi de evoluţiile spectaculoase ale portarului Kelemen. Zalăul a marcat de două ori chiar „din poartă-n poartă”, prin Sabrina Lazea şi prin portarul Kelemen. O uşoară relaxare spre finalul partidei i-a permis formaţiei vizitatoare să se apropie la două lungimi, 22 – 24, dar Dana Abed Kader a fructificat contraatacul din minutul 59, marcând golul prin care Zalăul şi-a asigurat victoria. Ospetele au mai marcat şi ele o dată până la final, prin Andreea Tetean, iar rezultatul final a fost 25 – 23.
„Au fost două echipe care au jucat foarte bine. Noi am avut unele sincope în partea a doua şi cred că dacă am fi avut mai multă şansă, rezultatul putea fi altul. Au fost câteva minute în partea a doua în care noi nu am marcat, câteva intervenţii foarte bune ale portarului şi cred că acolo s-a făcut diferenţa. Zalăul este aşa cum o ştim cu toţii, aproape de neînvins acasă”, a declarat antrenorul oaspetelor, Horaţiu Paşca.
„Gloria a avut un ritm mai bun decât noi în primele 20 de minute. Campionatul este dificil, ai etapă, stai două săptămâni, etapă din nou, apoi pauză o lună şi este greu să ţii echipa într-un ritm acceptabil. Am luptat tot timpul. Nu am avut emoţii nici la 4 – 0 pentru ele. Am avut câteva jucătoare de la care aşteptam ceva mai mult, dar important este că am obţinut victoria”, a precizat managerul Gheorghe Tadici.
Cea mai bună marcatoare a Zalăului a fost Cristiana Nica, cu 7 reuşite, iar de cealaltă parte, Valentina Ardean Elisei, tot cu şapte goluri.
După victoria de sâmbătă, Zalăul a acumulat 27 de puncte, urmând ca în etapa următoare, programată în 7 martie, să întâlnească în deplasare Gloria Buzău.

foto: Mircea Pauşeniuc

4 Thoughts to “Ăsta e Zalăul!”

  1. Anonim

    A câștigat hc Zalău și cu ajutorul arbitrilor ca se tem de tadici

  2. Anonim

    A funcționat cooperativa . Eu câștig acasa la mine tu la tine acasa .

  3. Anonim

    Iuda-Pasca tradatorul handbalului romanesc invins de Iisus-Tadici salvatorul handbalului romanesc

  4. Anonim

    Victorie clara fata dubii. Bolnavi au vazut altceva !
    Multi bolnavi de „scenarita” – specialisti de tastatura ! Tratament ..cand?

Leave a Comment