Zalăul continuă lupta pentru „Oraşul Reciclării”

În cursa pentru câştigarea marelui premiu al competiţiei „Oraşul reciclării 2014”, municipalitatea şi Ave Sălaj Ecoserv au pus la dispoziţia zălăuanilor 260 de containere destinate colectării separate a deşeurilor de ambalaje, în punctele gospodăreşti. Pentru cetăţenii care locuiesc la case, se distribuie lunar saci pentru colectarea deşeurilor reciclabile. De asemenea, în anumite zone ale Zalăului au fost amplasate containere tip igloo pentru colectarea acestor deşeuri.
Premiul cel mare pus în joc în cadrul ediţiei din acest an a competiţiei „Oraşul reciclării” îl constituie o zonă eco wi-fi, un spaţiu inedit de relaxare, cu acces liber la internet, în valoare de 12.000 de euro.
„Ne-am încris în concurs pentru locuitorii municipiului Zalău şi putem câştiga doar dacă ne implicăm cu toţii. Putem avea până la urmă un dublu beneficiu – câştigarea premiului pus în joc de organizatori şi un mediu mai curat. Implicarea noastră, a tuturor, constă în colectarea selectivă a deşeurilor şi depunerea loc în punctele gospodăreşti, în containerele speciale pentru fiecare categorie de deşeu”, susţine primarul Radu Căpîlnaşiu.
În lupta organizată în perioada 1 ianuarie-30 iunie de către Eco-Rom Ambalaje s-au înscris 32 de municipii din România. Acestea se vor întrece pe mai multe „fronturi”: cel al calităţii serviciilor de colectare separată a deşeurilor de ambalaje, al celor mai bune „muniţii” de conştientizare şi mobilizare a populaţiei pentru a separa deşeurile şi, în final, al celor mai mari cantităţi de deşeuri de ambalaje colectate.
Primăria Zalău a participat şi în 2013 la această competiţie, remarcându-se prin cantitatea mare de deşeuri de ambalaje colectate/locuitor, recompensată prin titlul de „luptător”.

Alte articole

One Thought to “Zalăul continuă lupta pentru „Oraşul Reciclării””

  1. anonim

    trotuarele , strazile,platoul din fata prefecturi sint oare cuprinse in campania de reciclare? inreb si eu ca si contribuabil ca iti este rusine sa inviti pe cineva in acest oras.

Leave a Comment