Tinerii căsătoriţi şi familiile în care se naşte al treilea copil ar putea primi sume mari de bani din partea statului

Potrivit unui proiect de lege depus în Senat în procedură de urgenţă, familiile biparentale vor primi “prima pentru recunoaşterea contribuţiei aduse naţiunii” de 15.000 de lei la naşterea celui de-al treilea copil. De asemenea, familiile cu trei copii vor primi o alocaţie suplimentară în valoare de 50 la sută din salariul minim brut, potrivit proiectului de lege depus de deputatul UNPR Iacob Puşcaş. Iniţiativa legislativă prevede că părinţii cu cel puţin trei copii minori nu plătesc impozit pe venit din salarii şi plătesc doar 50 la sută din impozitul pe alte activităţi producătoare de venit, iar mamele cu cel puţin trei copiii beneficiază de reducerea vârstei de pensionare cu doi ani pentru fiecare copil, dar nu mai mult de opt ani. Totodată, proiectul propune ca tinerii până în 35 de ani să primească în momentul căsătoriei o “primă pentru recunoaşterea contribuţiei aduse societăţii prin căsătorie” de 15.000 de lei, însă dacă divorţează în primii cinci ani de căsătorie sunt nevoiţi să înapoieze banii statului în trei luni de la divorţ.

De asemenea, tinerii căsătoriţi sunt scutiţi de impozitul pe venituri din salarii. “Prin excepţie de la prevederile Codului fiscal, TVA pentru produsele de igienă şi îngrijire destinate copiilor în vârstă de până la şase ani inclusiv este de maximum cinci la sută”, potrivit acestei iniţiativei legislative. În proiect este prevăzut că de aceste prevederi beneficiază şi familiile monoparentale, însă doar în cazul decesului unuia dintre soţi. De aceleaşi prevederi beneficiază şi familiile care au şi copii adoptaţi. De prevederile legii ar urma să beneficieze şi familiile numeroase devenite astfel în ultimii cinci ani de la intrarea în vigoare a legii, dar şi tinerii de sub 35 de ani care s-au căsătorit în ultimii cinci ani. Iniţiatorul a prevăzut în proiect că fondurile vor proveni de Ministerul Muncii şi că aceste drepturi nu sunt impozabile şi că se aplică retroactiv pentru ultimii cinci ani de la intrarea în vigoare a legii.

Alte articole

5 Thoughts to “Tinerii căsătoriţi şi familiile în care se naşte al treilea copil ar putea primi sume mari de bani din partea statului”

 1. Anonim

  Deci o femeie singură, care n-a fost căsătorită, dar are trei copii (nu contează pe ce cale, poate viol, poate n-a vrut să se căsătorească și a făcut in vitro), copii pe care-i crește și ar avea cel mai mult nevoie de sprijin, nu primește! De ce? Pentru că atîta-i pușcă mintea acelui Pușcaș!
  Pe de altă parte, asta-i o lege bine primită dețiganii alegători ai PSD!

  1. Anonim

   E doar un proiect de lege. Fac pariu ca se va alege praful de el, la fel cum s-a intamplat cu multe alte proiecte.

 2. Alfaman

  Daca se aproba proiectul sa vedeti cum va creste libidoul ciorilor. Cand vom duce gunoiul o sa vedem deseori XXX la locul de munca al astora.

 3. Anonim

  In primul rând tiganii nu ar trebui să primească asa ceva doar daca sunt angajati si nu au datorii (amenzi)

 4. Uh

  Bravo, vreţi să ne înmulţim dar traiul e jale pentru majoritarii, de fapt da, pe bulevardul unic al oraşului în prezent domină magazinele cu haine folosite, asta spune totul despre nivelul de trai, asta se caută, asta merge, asta se deschide. Dar voi vreţi prunci, să ne înmulţim ca ţiganu, apoi creştem copii din ce? Din 200-250 de euro net cât câştigă momentan un muncitor în acest minunat oraş, această minunată ţară?! 😬😬😬

Leave a Comment