Locuinţe sociale pentru cinci familii nevoiaşe

Consilierii municipali au repartizat, în cadrul ultimei şedinţe, locuinţe sociale pentru cinci familii nevoiaşe din Zalău. Toţi cei cinci viitori chiriaşi au primit spaţii locative în blocul C3, situat pe strada Dumbrava, nr. 48, devenite disponibile ca urmare a rezilierii unor contracte de închiriere sau a unor proceduri de evacuare şi executare silită, se arată în procesul verbal întocmit în urma întrunirii comisiei care analizează cererile privind repartizarea locuinţelor sociale.
Locuinţele în cauză au fost reparate şi renovate pentru a-şi putea primi noii chiriaşi.
Potrivit unei hotărâri a Consiliului Local Zalău, pentru a putea „prinde” o locuinţă socială, solicitanţii trebuiau să îndeplinească o serie de condiţii, pentru fiecare criteriu impus fiind alocat un anumit număr de puncte. Astfel, au dreptul la o astfel de locuinţă persoanele şi familiile evacuate, tinerii de până în 35 de ani, cei proveniţi din instituţii de ocrotire socială, pensionarii, veteranii şi văduvele de război. Primesc punctaj mai mare cei care locuiesc într-un spaţiu în care le revin mai puţin de cinci metri pătraţi de persoană, familiile monoparentale, persoanele încadrate în gradul I de handicap sau invaliditate, precum şi solicitanţii care au venituri cuprinse între 300 şi 450 de lei.
În urma analizei cererilor de către comisie, acestea sunt punctate în baza unor criterii prestabilite, iar mai apoi ierarhizate.

Alte articole

Leave a Comment