Curăţăm aleile din cimitir, însă gunoaiele de lângă blocuri prind rădăcini

În şedinţa ordinară a Consiliului Local al Primăriei Municipiului Zalău care a avut loc luni, au fost discutate şi aprobate mai multe proiecte de hotărâri de interes local. Între acestea a fost discutat şi aprobat planul cuprinzând lucrările de interes local pentru repartizarea orelor de muncă a beneficiarilor de ajutor social din municipiul Zalău pentru anul în curs. Conform legislaţiei în vigoare, primarii au obligaţia să întocmească un plan de acţiuni sau de lucrări de interes local pentru repartizarea orelor de muncă şi să asigure instructajul pentru toate persoanele care prestează acţiuni ori lucrări de interes local.

Planul de acţiuni sau activităţi de interes local se aprobă anual prin hotărâre a Consiliului Local. Planul de acţiuni sau lucrări pentru repartizarea orelor de muncă pentru beneficiarii de ajutor social elaborat pentru acest an, cuprinde în perioada martie-iunie activităţi de igienizare a zonelor verzi din parcuri, aleilor, a locurilor de joacă pentru copii precum şi a Cimitirului Eroilor, curăţatul rigolelor, măturatul aleilor, golirea zilnică a coşurilor de gunoi şi depozitarea resturilor menajere în locurile special amenajate, menţinerea curăţeniei în pieţele agro-alimentare şi intrările-ieşirile din municipiu.

În perioada iulie-septembrie urmează a fi efectuate lucrări de îngrijire (săpat, plivit) pe lângă pomi, garduri vii sau rondouri de flori, igienizarea zonelor verzi în jurul municipiului, a cartierului Ortelec şi satului aparţinător Stana. În perioada septembrie-noiembrie, măturatul frunzelor din parcuri, locuri de joacă, alte spaţii publice, curăţatul rigolelor, menţinerea curăţeniei în pieţe. Pentru perioada decembrie-februarie, lucrări specifice anotimpului rece cum ar fi curăţatul de zăpadă a aleilor din parcuri, a locurilor de joacă pentru copii, măturatul aleilor, etc.

Sugerăm din nou,  celor care sunt direct răspunzători de coordonarea şi supravegherea acestor activităţi, să acorde atenţie şi altor aspecte care ţin de curăţenie şi igienizare, aspecte pe care publicaţia noastră le-a adus în atenţia cetăţenilor şi anume mizeria cruntă din jurul pubelelor de gunoi ale AVE Ecoserv, gasirea împreună cu reprezentanţii acestei societăţi a unor soluţii urgente şi viabile pentru îngrădirea acestor spaţii şi limitarea accesului  pe care acum îl au, nestingherit, scormonitorii din gunoaie şi câinii comunitari. Dincolo de rigole şi aleile din cimitir, care sigur, trebuie şi ele curăţate şi întreţinute, considerăm că o atenţie sporită  acordată acestor aspecte care ne fac oraşul urât şi insalubru, ar fi trebuit să fie cap de listă în discuţiile din aceste şedinţe. Am ridicat această problemă, pe care îndrăznim să o considerăm gravă si care necesită soluţionare cu celeritate, am primit nenumărate sesizări la redacţie din partea zălăuanilor însă cel puţin până acum, situaţia s-a înrăutăţit în loc să se schimbe, câtuşi de puţin, în bine.

 

Alte articole

9 Thoughts to “Curăţăm aleile din cimitir, însă gunoaiele de lângă blocuri prind rădăcini”

 1. Anonim

  Fa publica o sesizare daca esti tare in basca!

 2. patrupop

  ce ne facem cu ortelec, nu curata nimeni santuri, revarsari de apa pe sosea, mizerii plin la capat de oras(sat), masini tot timpul parcate aiurea pe dealul ortelec, chiar este teritoriu fara lege?

  1. Anonim

   votam capilnasiu

 3. zalauani seriosi

  toate orasele din tara au taxa pentru inttretinerea spatiilor din cimitir! la noi nu se poate????am mai scris primariei si alta data dar nu a raspuns nimic! locurole din cimitir sunt concesionate, este aberant ca nu se plateste nimic!! lai gamditi-va

 4. Anonim

  Ortelec ar trebui calificat drept un sat, cum a fost inainte de a fi lipit de Zalau !

 5. Un ortelecan

  Stimate Anonim care doresti ca Ortelecul sa fie considerat sat, iti recomand sa studiezi si sa vezi cam de cand Ortelecul contribuie cu impozite la Zalau si apoi sa vorbesti.
  Abia acum aud pentru prima data ca se pune problema sa se curete si domeniul public din Ortelec, lucru pentru care va felicit din inima DOMNULE PRIMAR.

 6. Anonim

  Am cutreierat judetul in lung si lat dar nu am vazut nici o localitate asa murdara si dezordonata ca si Ortelecul si asta vad de cel putin 40 ani de cand am inceput sa circul cu masina pe acolo. Poate acum ca apartin de Zalau o sa mearga Citadinul sa le curete curtile, gradinile,santurle, soselele ,

 7. BABILON MIHAI

  Este concesionat locul , nu tot cimitirul.Omul curata mormantul pentru care a platit la m2 .Nu poate fi obligat si la alte taxe.

 8. Un ortelecan

  Stimate anonim care circuli de 40 de ani prin Ortelec, iti cam place sa generalizezi. Nu ti-ar place matale sa schimbi ruta? Din septembrie 1938 Ortelecul a fost alipit de Zalau, dar dumneata nu stii de astea. Zi, ce s-a facut consistent pentru Ortelec de atunci pana acum? Si noi spunem ca ar trebui schimbata fata Ortelecului.

Leave a Comment