Ce tip de plintă se potrivește perfect cu parchetul? – Avantajele oferite de plinta mdf

Despre plinta mdf se spune că este un înlocuitor direct al lemnului, pentru că are structura exterioară care se aseamănă foarte bine cu lemnul. Oamenii aleg această plintă parchet pentru că are un preț mult mai accesibil comparativ cu plinta parchet lemn și plinta parchet furnir.

Plinta este realizată din diverse materiale și are rolul principal de a acoperi decalajul dintre parchet și perete. Atunci când cumperi plinta online trebuie să vezi cea mai bună ofertă de pe plinta-parchet.ro Internet, din magazinul plintă parchet care comercializează doar produse de înaltă calitate. Este important să fii foarte atent atunci când selectezi modelul și tipul de plintă parchet deoarece contează parametrii produselor de acest fel, caracteristicile de funcționalitate, de rezistență și durabilitate.

Cele mai utilizate sunt plintele mdf pentru că acestea merg perfect la parchetul laminat și pardoseala din linoleum. Aceste modele de plintă mdf sunt rezistente, nu se rup ușor, iar în plus au și un preț rezonabil.

Acum poți găsi pe Internet plinte mdf care sunt realizate într-o gamă variată de tonuri monocromatice, ele imită foarte bine diferite tipuri de lemn. Poți alege modelul de plintă adecvat locuinței tale și astfel aspectul parchetului va fi extraordinar prin aceste finisaje. Poți instala orice tip de plintă parchet dorești, orice culoare, dar dintre toate cea mai bună alegere va rămâne plinta mdf sau plinta parchet albă care se potrivește multor variante de parchet.

Montarea plintei mdf este simplă – cu șuruburi sau cu adeziv special – dar necesită cunoașterea unor mici reguli care se pot învăța imediat. Lucrarea de instalarea plintei trebuie să se facă în mod corespunzător pentru că ea trebuie să îmbunătățească aspectul pereților, să ascundă anumite defecte sau denivelări ale acestora. Pentru instalarea plintei se folosesc șuruburi, deci trebuie stabilite exact locurile în care acestea vor fi înșurubate. Se stabilesc dimensiunile, respectiv se măsoară peretele, sau perimetrul camerei și astfel se va alege dimensiunea de bară de plintă potrivită. Când se măsoară se adaugă și un plus de 10% pentru deșeurile, marginile care vor fi tăiate.

Găurile de fixarea clemelor în perete se fac la fiecare 25-40 cm prin folosirea unui burghiu de calitate, apoi se introduc diblurile și se fixează șuruburile adecvat. Dacă pereții sunt din plăci de ipsos, șuruburile se pot aplica direct, fără a realiza găurile cu burghiul. Pentru a tăia plinta se folosește un fierăstrău, astfel tăieturile vor fi exact realizate. Modul de prindere a plintei în clemele respective trebuie să fie corect pentru a nu avea goluri sub plintă, în anumite cazuri se poate realiza și o fixare suplimentară prin cuie. Îmbinarea plintelor la colțuri se face în unghi de 45 de grade.

Rolul plintelor este decorativ, de protejare a zidurilor de impact mecanic, de acoperire a spațiului dintre pardoseală și perete.

Sunt și plinte care au canale pentru cablu, care permit acestora să mascheze foarte bine pe perete cablurile electrice. Acestea pot avea două părți, una în care se ascunde cablajul și un capac de mascare.  Datorită acestor particularități este posibilă ascunderea cablurilor și asigurarea siguranței lor. Plintele de acest fel se aseamănă destul de bine cu lemnul natural pentru că sunt foarte bine realizate.

Multe femei se gândesc cum să curețe mai simplu plintele pentru că acestea sunt în locuri mai greu accesibile din casă. Ele nu vor să deterioreze suprafața acestora și nici a tapetului sau a varului de pe pereți. Desigur ar trebui să folosească anumite produse de curățat care nu distrug suprafața plintei. De exemplu pentru plintele din lemn sunt recomandați detergenții neutri, anumite soluții de săpun. În mod normal plintele se curăță de praf cu aspiratorul atunci când se face curățenie în casă și se pot șterge și cu un prosop moale și umed. La final, plinta se șterge cu un prosop uscat.

Plintele mdf sunt ușor de curățat, se șterg cu o cârpă umedă, astfel de pe suprafața lor se poate îndepărta foarte rapid petele, murdăria, praful. Dacă petele sunt mai persistente se poate utiliza un detergent special combinat cu apă, dar în niciun caz un produs abraziv care poate deteriora suprafața exterioară a plintei. Nu se folosesc perii care pot zgâria suprafața plintelor și nici solvenți organici.

Leave a Comment