Sindicaliştii din sistemul sanitar au anulat greva generală

Reprezentanţii Federaţiei Sanitas au avut, din nou, negocieri cu ministrul Sănătăţii. În urma discuţiilor, revendicările sindicaliştilor din domeniul sanitar urmează să fie rezolvate, iar conflictul de muncă şi greva se suspendă. Greva generală urma să aibă loc începând de joi, 28 noiembrie.

Preşedintele Sanitas Sălaj, Chelement Hodiş, a declarat că a aflat despre faptul că s-a renunţat la greva generală, însă, deocamdată, în teritoriu, nu s-a comunicat. “Nu am primit încă niciun comunicat din partea Federaţiei. Nu ştim nimic concret încă. Nu cunoaştem soluţiile la care s-a ajuns”, a precizat sindicalistul sălăjean.
În şedinţa de Guvern de miercuri au fost luate mai multe decizii legate de sistemul santiar. Una vizează deblocarea a peste 1.000 de posturi în domeniul sanitar.”Deblocăm mai ales posturi deficitare: medici din ATI, medici psihiatrii”, a anunţat ministrul Sănătaţii, Eugen Nicolăescu. O altă decizie vizează clarificări privind plata orelor suplimentare lucrate de cadrele medicale. “Personalul medical din unităţile sanitare lucrează şapte zile din şapte, 24 de ore din 24, ceea ce înseamnă că atunci când se lucrează suplimentar, aceste ore trebuie plătite altfel decât se plăteşte pentru personalul care nu lucrează decât cinci zile din şapte. Consecinţa acestui amendament este că orele lucrate suplimentar, în afara programului normal de lucru, se vor plăti aşa cum se plătesc peste tot orele suplimentare în zilele nelucrătoare, adică 100 la sută”, a mai spus Nicolăescu.
Ministrul Sănătăţii a precizat că stabilirea procentului de 100 la sută pentru plata orelor suplimentare este una dintre condiţiile cerute de sindicate pentru a evita declanşarea grevei generale. În schimb, nu s-a luat nicio decizie legată de creşterea sumelor alocate Sănătaţii: respectiv şase la sută din PIB.

 

 

 

Alte articole

3 Thoughts to “Sindicaliştii din sistemul sanitar au anulat greva generală”

  1. Zălăuan

    Fâssssssssss !!!!

  2. Anonim

    sanatatea nu face greva .dar face invatamantul desi ei au salarii mult mai mari desi muncesc jumatate

  3. Anonim

    la simleu salariile sunt f mici in comparatie cu cei din zalau dar ce sa faci daca ne conduce cine ne conduce -=daca nu esti capabil lasa pe altul

Leave a Comment