Medicii rezidenţi vor primi o bursă lunară de 150 de euro

 

Medicii rezidenţi cu salariu lunar brut mai mic de 3.000 de lei urmează să primească din acest an o bursă de 670 de lei. Conform Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.103/2013, începând din 1 ianuarie 2014, medicii rezidenţi, medicii dentişti rezidenţi şi farmaciştii rezidenţi din unităţile sanitare de stat, cu un salariu lunar brut/soldă brută lunară mai mic/mică decât 3.000 lei, care nu include drepturile aferente gărzilor efectuate pentru asigurarea continuităţii asistenţei medicale în afara normei legale de muncă şi a programului normal de lucru de la funcţia de bază, beneficiază de o bursă de rezidenţial. Aceasta nu va face parte din salariul, nu este supusă impozitului pe venit şi nu constituie bază de calcul pentru contribuţiile de asigurări sociale de stat, asigurări pentru şomaj, asigurări sociale de sănătate sau pentru accidente de muncă şi boli profesionale.
În Sălaj, potrivit informaţiilor primite de la Ligia Marincaş, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Sălaj, din 1 februarie vor fi 61 de medici rezidenţi. Venitul brut lunar al unui rezident nu depăşeşte 2.000 de lei. “Cel mai mic este de 1.301 lei, iar cel mai mare salariu brut este de aproximativ 1.960 de lei”, a menţionat directorul DSP Sălaj. Potrivit sursei citate, medicii rezidenţi care au susţinut concurs pe post primesc salariile de la spitalele, unde au încheiate contractele de muncă.

 

Alte articole

One Thought to “Medicii rezidenţi vor primi o bursă lunară de 150 de euro”

  1. Anonim

    Dezinformati cetatenii tovarasi. In prezent veniturile medicilor rezidenti sunt mult mai mici decit ce vehiculati voi in acest articol.

Leave a Comment