OFICIUL FITOSANITAR SĂLAJ: BULETIN DE AVERTIZARE

Ca urmare a condiţiilor climatice din ultimele zile, în această perioadă recomandăm efectuarea tratamentului 1, pentru musca (G1) la culturile de ceapă şi usturoi răsărite, folosind unul din produsele: NOVADIM PROGRESS – 0,2% sau MOSPILAN 20 SP – 0,025%, acestea având efect şi asupra gărgăriţei şi gândacului cepei prezenţi în cultură.
Tratamentul se face prin îmbăierea plantelor, astfel încat soluţia să ajungă în zona coletului, zonă afectată de dăunător. Tratamentul se va repeta după 10 zile.
Nu se va trata ceapa pentru stufat, iar din parcelele pe care s-a făcut tratament nu se vor consuma plantele decât după 14-21 zile (în cazul Mospilanului 14 zile, iar în cazul Novadim Progress 21 zile).
Pentru aderenţă se va adăuga obligatoriu un adeziv (ARACET – 0,2%).
Se vor lua măsuri ce se împun pentru protecţia mediului înconjurător. Se vor respecta cu stricteţe normele de lucru cu produse de protecţie a plantelor, cele de securitate a muncii şi de protecţie a animalelor.
ATENŢIE!
În conformitate cu prevederile legale, respectiv Ordinul comun nr. 45/1991 al Ministerului Agiculturii şi Alimentaţiei, 1786/TB/1991 al Ministerului Transporturilor, 68/05.02.1992 al Ministerului Mediului, 15b/3404/1991 al Departamentului pentru Administraţie Locală şi 127/1991 al asociaţiei Crescătorilor de Albine din România, privind unele măsuri pentru protecţia familiilor de albine, împotriva intoxicaţiilor cu produse de protecţia plantelor, veţi lua măsurile ce vă revin în acest sens.

Coordonator Oficiul Fitosanitar
ing. Iştoan Aurel

Alte articole

2 Thoughts to “OFICIUL FITOSANITAR SĂLAJ: BULETIN DE AVERTIZARE”

  1. Claudiu

    Fii conştient de abundenţa din jur. Lipsurile nu apar decât atunci când nu eşti conştient de abundenţa din jur. Asta scrie celebrul Bob Proctor în cartea ”Te-ai născut bogat”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email doarsimplu@gmail.com

  2. […] Ca urmare a condiţiilor climatice din ultimele zile, în această perioadă recomandăm efectuarea tratamentului 1, pentru musca (G1) la culturile de ceapă şi usturoi răsărite, folosind unul din produsele: NOVADIM PROGRESS – 0,2% sau MOSPILAN 20 SP – 0,025%, acestea având efect şi asupra gărgăriţei şi gândacului cepei prezenţi în cultură. Tratamentul se face prin îmbăierea plantelor, astfel încat soluţia să ajungă în zona coletului, zonă afectată de dăunător. Tratamentul se va repeta după 10 zile. Nu se va trata ceapa pentru stufat, iar din parcelele pe care s-a făcut tratament nu se vor consuma plantele decât după 14-21 …read more […]

Leave a Comment