Cinci tone de gunoaie strânse din Zalău în Luna Curățeniei

Stabilit inițial în perioada 15 martie – 15 aprilie 2018, termenul de desfășurare a acțiunii de ecologizare “Luna Curățeniei de Primăvară”, organizată de Primăria Municipiului Zalău, a fost prelungit. Până în prezent, în cadrul acțiunii s-au implicat activ atât elevi din unitățile de învățământ din municipiu, angajați din instituții publice și societăți comerciale, cât și persoane fizice, iar prelungirea termenului se datorează intențiilor adresate Primăriei Municipiului Zalău, de către persoane fizice și societăți comerciale, de a se alătura acțiunii.

Exemplu de bună practică a fost dat de 1.079 de elevi din 13 unități de învățământ din municipiu, care au adunat o cantitate de 4,858 tone de deșeuri în cadrul acțiunii “Luna Curățeniei de Primăvară”. Unitățile de învățământ implicate sunt: Școala Gimnazială “Mihai Eminescu”, Școala Gimnazială „Iuliu Maniu”, Liceul Tehnologic „Voievodul Gelu”, Școala Gimnazială „Corneliu Coposu”, Școala Gimnazială „Simion Bărnuțiu”, Școala Gimnazială „Porolissum”, Liceul Pedagogic „Gheorghe Șincai”, Liceul Tehnologic „Mihai Viteazul”, Liceul Sportiv „Avram Iancu”, Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian”, Liceul Reformat „Wesselenyi”, Liceul de Artă „Ioan Sima” și Colegiul Național „Silvania”.  De asemenea, în acțiune au fost implicați și membri ai Consiliului Local al Tinerilor, coordonați de Centrul Național de Informare și Promovare Turistică.

„Lucrări de ecologizare, îndepărtare a vegetației uscate și a deșeurilor plutitoare din albiile văilor, decolmatare, salubrizare, igienizare și văruire a arborilor au fost efectuate de 397 de angajați din 14 instituții publice/societăți comerciale, care au adunat o cantitate de 25,448 tone de deșeuri. Unitățile implicate în acțiune sunt: Serviciul de Administrare a Domeniului Public, Sistemul de Gospodărire a Apelor, SC Citadin Zalău SRL, SC Transurbis SA, Ministerul Apărării Naționale UM 01483, Inspectoratul Școlar Județean Sălaj, Poliția Municipiului Zalău, Compania de Apă Someș SA, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Porolissum”, Ocolul Silvic „Stejarul”, Inspectoratul de Jandarmi Județean „Menumorut Voievod”, Spitalul Județean de Urgență, SC Brantner Environment SRL și Instituția Prefectului Județului Sălaj.

Acțiunea a avut impact inclusiv în rândul a 110 persoane fizice din municipiu, care au desfășurat activități de ecologizare în cartiere, în zona aferentă blocului de locuințe”, transmite Primăria Zalău.

 

 

 

 

 

Alte articole

Leave a Comment