Seres Denes, reales chestor al Camerei Deputaților

La începutul fiecărei sesiuni parlamentare, cele două camere ale Parlamentului României își aleg membrii din biroul permanent de conducere. Deputatul UDMR Seres Denes a fost reales chestor al Camerei Deputaților, funcție pe care o ocupă din anul 2009, și este singurul parlamentar sălăjean ales în conducerea vreunei camere ale Parlamentului.
Una dintre marile probleme cu care se confruntă conducerea Camerei Deputaților este întreținerea Casei Poporului. ”Este nevoie de investiții foarte mari în Palatul Parlamentului. E o construcție imensă, care necesită reparații capitale, iar banii alocați de la buget pentru întreținere sunt foarte puțini. Sunt multe terase deteriorate, iar odată cu topirea zăpezilor apa se infiltrează și plouă prin birouri”, a subliniat Seres Denes.
De profesie avocat, Seres Denes este parlamentar din anul 1992. După trei mandate de senator, începând cu 2004 a fost ales deputat. În actualul mandat, care a început în decembrie 2012, Seres Denes a luat de patru ori cuvântul în plenul Camerei Deputaților, a susținut o declarație politică, a depus 15 proiecte legislative și a adresat Guvernului nouă interpelări. Printre proiectele legislative promovate de deputatul sălăjean se numără și modificarea legii privind retrocedarea unor bunuri imobile care au aparținut cultelor religioase din România sau legea reformei în domeniul sănătății. În ce privește interpelările adresate miniștrilor, Seres Denes s-a interesat de plafonarea cotei de combustibil la nivelul autorităţilor publice locale, sprijinul persoanelor cu intoleranţă de gluten sau restaurarea monumentelor istorice finanţate de Ministerul Culturii şi Cultelor. De la tribuna Camerei Deputaților, deputatul UDMR a criticat ”manifestările naţionaliste, crescânde în ultima perioadă și care îşi pun amprenta pe viaţa de zi cu zi a comunităţii maghiare şi otrăvesc atmosfera dintre români şi maghiari”.

2 Thoughts to “Seres Denes, reales chestor al Camerei Deputaților”

  1. Honvedul

    Mai bine il alegea Osz de la Simleu sa-l plimbe cu LIMUZINA NEAGRA.

  2. pentru honvedul

    sa-ti fie rusine ,si nu dori tu nimanui limuzina neagra ca sar putea sa ai norocul sa te plimbi tu cu ea.

Leave a Comment