Deputaţii sălăjeni nu s-au spetit cu munca

După ce în campania electorală se întreceau în promisiuni, odată ajunşi în fotoliile de parlamentari, în actualul mandat, niciunul dintre cel patru deputaţi sălăjeni nu s-a mai spetit cu munca. Potrivit unei analize econtext.ro, reprezentanţii Sălajului în Camera Deputaţilor s-au cam lăsat pe tânjeală.
Cel mai harnic este deputatul UDMR, Seres Denes, cu două propuneri legislative. Cea dintâi vizează modificarea Ordonanţei de Urgenţă nr. 94/2000 privind retrocedarea unor bunuri imobile care au aparţinut minorităţilor naţionale din România, iar a doua se referă la modificarea unui articol din Codul Fiscal.
În clasamentul celor mai activi deputaţi ai judeţului, urmează democrat-liberalul Lucian Bode şi social-democratul Iuliu Nosa, fiecare cu câte o iniţiativă legislativă. Propunerea lui Bode se referă la modificarea şi completarea Legii nr. 35/1997 privind organizarea şi funcţionarea instituţiei Avocatul Poporului, în timp ce Nosa a propus scutirea de la plata creanţelor fiscale accesorii.
În schimb, deputatul liberal Mirel Taloş figurează în topul naţional cu nicio iniţiativă legislativă în acest mandat, într-o situaţie similară regăsindu-se alţi 192 de deputaţi români.
Clasamentul este condus detaşat de către deputatul PP-DD, Tudor Ciuhodaru, care a avut în mandatul actual 15 iniţiative legislative.

One Thought to “Deputaţii sălăjeni nu s-au spetit cu munca”

  1. Anonim

    Mirel Talos mai cunoscut si ca Deputatul Turbo sau Mirelus din Corbeanca nu se dezminte. In mandatul trecut niciuna dintre initiativele sale legislative nu au fost adoptate, nu au devenit legi. Propun ca Mirel Talos sa fie numit si Deputatul Zero datorita activitatii sale ^vaste^, ^fara egal^ in Parlamentul Romaniei.

Leave a Comment