Cum se împarte „ciolanul” în Sălaj? UDMR are șanse mari să treacă la conducerea județului!

Unul intre dezideratele UDMR din ultimii 26 de ani este, fără doar și poate, obținerea funcției de președinte al Consiliului Județean Sălaj, fotoliu ocupat astăzi de liderul PSD, Tiberiu Marc. Se pare însă că astăzi, mai mult decât oricând, etnicii maghiari sunt foarte aproape de a-și atinge visul. Iar pentru a ajunge aici, unii sunt capabili să calce peste cadavre…
Dacă ne raportăm la rezultatul voturilor pentru mandatele de consilieri județeni (PSD – 12, PNL – 10, UDMR – 7, UNPR – 2) – aleși care foarte curând vor fi validați, ca apoi să treacă la alegerea președintelui și a celor doi vicepreședinți de Consiliu Județean – constatăm că, practic, PNL nu mai are nicio șansă la vreun post în conducerea județului. Teoretic, lucrurile stau altfel. Dacă până astăzi, PNL avea un vicepreședinte în Consiliul Județean, liberalii sunt pe cale să rămână și fără acest fotoliu. Însă doar dacă țin la propriile orgolii. Dacă vor renunța la vanitate, peneliștii ar putea să le ofere udemeriștilor funcția de președinte și un fotoliu de vicepreședinte, pentru a-și putea păstra pentru ei celălalt cabinet de vice. O probabilitate care, sunt convins, trezește foarte mult interes în tabăra liberală și, evident, în cea a UDMR. Situație în care, chiar dacă au câștigat cele mai multe posturi de consilieri județeni, pesediștii ar rămâne pe dinafară în Consiliul Județean.
Bine, vă întrebați probabil ce se va întâmpla cu funcțiile de viceprimari ce urmează să fie ocupate de către doi consilieri zalăuani, unde UDMR vrea cu tot dinadinsul să își impună un om? Ei bine, maghiarii sunt conștienți că, indiferent cu cine vor bate palma, vor obține cel puțin un fotoliu de viceprimar la Zalău. De ce? Foarte simplu. Structura politică a Consiliului Municipal este următoarea: PSD – 9 consilieri, PNL – 5, UDMR – 3, PMP – 2, PNȚCD – 1, ALDE – 1. Dacă vor decide să meargă mai departe cu PSD, împreună, au deja 12 consilieri mari și lați, care pot să hotărască destinele viceprimarilor. Dacă nu, lucrurile se complică pentru social-democrați. Printr-un simplu calcul aritmetic, vedem că suma mandatelor consilierilor PSD și ALDE (apendicele răposatului USL) este de 10. Insuficient pentru a se atinge majoritatea în Consililul municipal, și implicit pentru ca unul dintre cele două formațiuni politice să își numească viceprimari la Zalău. Astfel că ceilalți 11 consilieri de la partidele de dreapta – PNL, UDMR, PMP și PNȚCD – ar putea obține majoritatea care să impună viceprimarii la Zalău, unul dintre aceștia putând fi, de ce nu?, de la UDMR. Pentru că tot își doresc asta cu ardoare… Este o majoritate subredă, ce-i drept, dar e o majoritate care poate să prindă PSD, și aici, cu pantalonii în vine.
Toate calculele de mai sus le-am putea încadra, foarte ușor, la capitolul „inepții”, însă în politică este posibil absolut orice. Ba mai mult, dacă ne raportăm la recentele declarații ale președintelui UDMR Sălaj, Seres Denes, care sublinia că „nimic nu-i bătut în cuie”, lasând portițe deschise toturor celor care vor să negocieze cu ei, consider că PNL nu și-a spus încă ultimul cuvânt în Sălaj.
Pe orice parte am întoarce-o, UDMR va cădea și de această dată în picioare. Cu cine va bate palma, până la urmă, depinde doar de gradul lor de lăcomie și, evident de „cererea și oferta” existentă pe piață. Pentru că, nu-i așa?, nimănui nu îi mai este rușine să recunoască faptul că, la noi, negocierile în politică se duc doar pentru obținerea unor funcții, a unor avantaje personale sau de grup. În timp ce noi, „prostimea” – ce tocmai și-a votat reprezentanții în structurile de conducere locale și județene – a redevenit peste noapte un amărât de spectator la tot acest spectacol grotesc, lipsit de orice urmă de bun simț.

23 Thoughts to “Cum se împarte „ciolanul” în Sălaj? UDMR are șanse mari să treacă la conducerea județului!”

  1. Anonim

    Da sunt variante posibile dar cred ca UDMR deja a batut palma cu Marc si PSD-ul lui.O sa aiba un viceprimar si un vicepresedinte la cj.

  2. Anonim

    UDMR isi cunoaste bine interesul si acest lucru nu ii va lasa sa faca aliante cotra naturii, orice e posibil dar uitati ce orizonturi rosii se intrevad pentru la toamna.Mai sunt si doua posturi de viceprimar la Zalau si Jibou. In atari situatie ma indoiesc ca UDMR va dori altfel de impreunare decat cu PSD!

  3. anda

    Rosul se combina de minune cu verde! Desi combinatia in sine este una dintre cele mai urate posibile. Asadar, spre decenii de impliniri marete, incolonarea spre groapa regresului pe toate planurile, inainte, mars!

    1. Ciuntati-i

      Tanti Anda tanda manda de 7 ori…..
      Combinatia de rosu si verde cu alb in mijloc da si culoarea steagului italian sub ale carui flamuri un milion de rumani culeg capsuni,curata la krrr babe si mosi,cersesc prin cele orase marete din cizma sau care pur si simplu satui de nemunca,fura in tara lui Giuseppe si Scatena..
      Groapa regresului nu sta in culoarea rosie sau verde tanti!
      Regresul sta in insasi faptura subtire a ADN-ului acestui neam din care faci parte si la fel ca si conationalii pe care ti-i critici,chiar daca te imbraci matale in albastru sau galben cu sageata-n sus,tot tu aia de dinainte de 1989 ramai.
      Doar daca nu cumva vei fi fiind vreo extraterestra imaculata si tu si ailalti care gandesc negandind ca tine!

  4. Anonim

    Daca se tin tari udeneristii Marc o sa le ofere doua posturi de vicepresedinte la CJ SI doua posturi de viceprimar.O sa faca orice pentru asi pastra pozitia la sefia judetului.Orizonturile rosii de la toamna nu sunt sigure.In patru luni se pot schimba multe.

    1. Ciuntati-i

      Mai bine rosu trandafiriu ca jaratecul la orizont decat galben ca kktul cu sageata-n sus………

  5. Jesus

    „…etnicii maghiari sunt foarte aproape de a-și atinge visul”
    Nu e chiar asa, mai degraba etnicii maghiari din UDMR, sau cei care le-au votat hotii astea. Din pacate oamenii nu inteleg ca astea nu au facut aproape nimic in 20 de ani, ca si celelalte partide.

  6. Anonim

    Sunt imputernicit din partea UDMR Salaj sa declar ca scenariul de mai sus este rodul imaginatiei cam bogate ale red. sef de la MS.

    1. Anonim

      Imputernicitule, cine te-a imputernicit ? 🙂 Iar tragi pe nas !

  7. Anonim

    psd un partid de inculpate, iar cei care I-au votat sunt prosti de mama focului. prosti mai pot fi salajenii, dupa 26 de ani…

  8. Calyn

    In sfarsit am devenit Vaslui-ul ARDEALULUI !

  9. Anonim

    probleme in paradis = se cearta Marc cu Ciunt 🙂

  10. Anonim

    Atunci cand romanii nu se prezinta la vot asta se intampla,dupa care stau si critica.Important este ce se va face cu acest judet.Sa nu uitam ca dezastrul judetului se datoreaza si UDMR.care i-a pupat in fund pe toti .doar ca sa ramana pe functii..

  11. Anonim

    A venit vremea ca Ciunt sa-si impună punctul de vedere propriu. Asa doresc mare parte din cei care l-au ales. El reprezintă in mare parte viitorul conducerii PSD in Salaj. Acum a fost ales si nu numit. Nu-i mai trebuie alt sfătuitor, pentru ca este tânăr si deștept are experiența in administrație si sunt convins ca se va bate pentru realizarea obiectivelor propuse alegătorilor in campania electorală.”Este cazul sa privească cu încredere in viitor si sa lupte pentru a-si pune in practica ideile si modul in care face politica. Personal ii urez mult succes!!!,

  12. Anonim

    Saracia Salajului, toti hotii o vreau, romani si unguri. Psd si udemereu, niste gunoaie.

  13. Anonim

    Salajul rusinea Ardealului, au votat ca si miticii

  14. Anonim

    chiar dorim schimbare fie chiar cu udmr. si la protectia copilului unde nu se mai angajeaza nimeni fara plic, cat mai gros

  15. necunoscut

    jos protectia copilului unde nu se maio intra fara plic

  16. chgfguiyiu

    cxgffytgiuyiuuyoiujhkgvhgdt

  17. Anonim

    xgfghgjhkhhgvfhgjkhkbvfyuykjbnbcdftgvhjgfdghjk

  18. CUCU

    DE CE ASA? Calcule fara UDMR nu sint mai simple? Ciunt -ia problema in mina si la Primaria Zalau fa combinatii numai cu romanii, ca doar nu aveti par de lup-psd+pnl+restul. Cum zicea cineva mai sus TE_AM ALES si asa ramii 4 ani chiar de vine si Pontalau-”puie monta” cum se lauda la Tv ca-i mai place denumirea !!!.CIUNTULE FII ROMAN!!!

Leave a Comment