Opinia cititorului: “Cruzime umană, dincolo de orice imaginație: pui de pisică aruncat într-un container îngropat”

“Vă scriu cu mare tristețe în suflet și cu o revoltă pe care cu greu mi le pot stăpâni. Luni seara, în timp ce treceam pe lângă unul din containerele noi din cartierul Dumbrava Nord -Zalău, am auzit din interiorul containerului plânsetul disperat al unui pui de pisică ce fusese pur și simplu arucat fără milă în acest container îngropat în pământ. Deși știam că este practic imposibil, am încercat să scot pisica de acolo, nu am reușit. Am contactat ISU Sălaj însă mi s-a răspuns există alte urgențe și că aceasta nu este o urgență prioritară, și că tot ce pot să fac pentru moment este să îl las acolo că poate va ieși el în cele din urmă.
Mi s-a sugerat, totodată, să contactez firma Brantner. Deși știu că nu este obligația lor, am făcut și acest lucru. Miercuri dimineața, când mașina de salubritate a venit să ridice gunoiul, din lipsa de bun simț a unui zălăuan care a parcat exact în fața acestor tomberoane, nu s-a putut efectua manevra de scoatere a acestora la suprafață iar puiul de pisică a rămas în continuare acolo împreună cu gunoiul neridicat. Puiul de pisică nu se mai auzea și nu știu dacă acesta a fost scos, până la urmă, în viață, din acest tomberon. Privim cu admirație și respect cum prin alte țări este oprită circulația pe o autobandă pentru ca un animal mic sau poate câteva rățuște să poată traversa în deplină siguranță. Pentru că orice suflet contează, orice ființă are dreptul să trăiască iar în privința unor animale neajutorate, aflate în pericolul de a-și pierde viața, noi suntem responsabili. Iar instituții cum este cea la care eu am apelat au obligația prin lege să intervină. Rămâne ca cel care l-a aruncat fără nicio remușcare acolo să plătească în fața legii divine, poate, pentru că legile noastre, atât cele generale cât și cele pe care le adoptă administrația locală, sunt prea slabe și oricum ignorate în de astfel de exemplare pe care eu cu greu le pot numi <<umane>>”.

Vă mulțumesc, Amalia V.

Zalău

(Nota redacției: animalul a fost salvat marți la ora 12, de o echipă a Poliției Locale Zalău. Conducătorul auto care a parcat neregulamentar în fața centrului de colectare a deșeurilor a fost amendat.)

 

5 Thoughts to “Opinia cititorului: “Cruzime umană, dincolo de orice imaginație: pui de pisică aruncat într-un container îngropat””

 1. Miau

  Te crezi cumva in SUA,Germania,UK?Trezeste-te ca esti in Rromania,tara din lumea a 3 a cu aspiratii in lumea a 2a.In SUA erau amendate amandoua firmele,una ca a permis intrarea pisicului,iar cealalta pt.raspunsul dat sin 5 min politia animalelor il scotea din tomberon.

 2. Anonim

  ISU nu pot scoate pisica, nu au putut scoate nici macar in tigan bagat acolo de semenii lui sa arunce afara saci cu gunoi !
  doar firma de gunoi poate sa scoata tomberoanele !
  p.s. imi place nota redactiei

 3. Anonim

  In centrul orasului zona silvania zilnic se plimba niste copii la cersit, ii cunoasteti cu totii. Mama lor este ” doamna” care sta in fata magazinului Carrefour. Acei copii sunt batuti zilnic , unul dintre ei avea ambii ochii vineti acum cateva zile. Nimeni nu intervine, nimeni nu face vreun “post” , nimeni nimic, insa pentru un rahat de pui de pisica stimabila a facut atat de mult tamtam si si-a permis sa sune la ISU SMURD … serviciu de care depind vieti UMANE !!!! , pentru a intervenii sa salveze viata unui ANIMAL .
  Super tare!

  1. Anonim

   In primul rand, acel “rahat de pui” are suflet. In al doilea rand ISU este obligat prin lege sa intervina in astfel de situatii!!! (de vazut Art. nr. 18 din Legea nr. 121/1996) iar in ceea ce priveste acei copii la cersit trebuie sa intervina institutiile care se ocupa de astfel de cazuri…cum ar fi protectia copilului pentru constatarea unui abuz…in loc sa le mareasca ajutoare sociale… Si hai sa fim seriosi…pentru acesti copii este cine sa lupte si sa se zbata pentru ei…pe cand pwntru un animalut nu este! Iar ca si incheiere…ei sunt in stare singuri sa isi “strige” oful… Pe cand despre animale nu poti spune acest lucru. P. S. celor cu principii religioase de genul “copilul mai important decat animalul” tot Dumnezeu a lasat omul stapan peate animale urmand ca omul sa raspunda pentru modul in care s-a comportat cu ele. Cu alte cuvinte ambele sunt importante si respinsabilitatea celor dintr-o societate!

 4. Sergiu

  In primul rand cred ca ar trebui ca toate institutiile sa isi faca treaba, nu sa se arunce toate in sarcina ISU.
  Avem Politia Animalelor dar din pacate doar teoretic, avem o gramada de institutii si ONG-uri care nu fac nimic in acest sens.
  Da ii foarte usor: ISU la incendii, inundatii, alunecari de teren, accidente rutiere, ….. la pisici in copaci, la curatat santuri, la scos masini blocate in nameti si la altele …… .

Leave a Comment