Profesorul bătăuş a scăpat doar cu un avertisment

Aşa cum anunţam în urmă cu câteva zile, Alexandru Mureşan, profesorul de informatică de la Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” Zalău care a agresat doi elevi în timpul orelor de curs, a scăpat ieftin. Membrii comisiei de disciplină au fost mai mult decât indulgenţi şi au propus, joi, Consiliului de Administraţiei al unităţii de învăţământ „sancţionarea” cadrului didactic cu o observaţie scrisă. Cei trei profesori din comisie şi-au motivat poziţia invocând că Mureşan se află la prima abatere înregistrată, că este un profesor bun şi că elevii îl doresc în continuare la clasă. Considerând că pedeapsa recomandată de către aceştia este mult prea blândă, directorul „API”, Ioan Lung, a propus aplicarea unui avertisment.
Cele două propuneri au fost supuse votului membrilor Consiliului de Administraţie, aceştia optând în unanimitate pentru varianta a doua, cea a avertismentului.
Reamintim că în 5 noiembrie, iritat de faptul că doi elevi îi deranjau ora de informatică, profesorul Alexandru Mureşan i-a chemat pe aceştia pe coridor, unde le-a aplicat acestora câte o palmă. Unuia dintre elevi i s-a făcut rău, motiv pentru care cadrul didactic a chemat ambulanţa. Echipajul medical i-a acordat tânărului primele îngrijiri, fără a mai fi nevoie să-l transporte la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău.

Alte articole

8 Thoughts to “Profesorul bătăuş a scăpat doar cu un avertisment”

 1. Zălăuan

  Şi totuşi persistă o întrebare.
  Ce sancţiuni există împotriva elevilor obraznici ?
  Vă spun eu, niciuna.
  Peştele de la cap se împuţeşte !

 2. Anonim

  cred ca tu esti un imputit

 3. Anonim

  Dacă este un profesor aşa bun cum reiese din articol, trebuia să găsească alte mijloace pentru ca acei elevi să nu îi deranjeze ora! Elevii erau cu siguranţă plictisiti,…. dacă aveau activitate nu aveau timp de tâmpenii! La ce bun atâtea cursuri de perfecţionare pentru profesori dacă nu sunt înstare să aplice ce învaţă acolo? Lecţii ca şi pe vremuri… profesorul face monolog…elevii fac gălăgie.

 4. Anonim

  Corb la corb nu-i scoate ochii! Nu s-a schimbat nimic! Cum pot spune ca este la prima abatere?

 5. Anonim

  pe cat punem pariu ca asta o comite din nou, cat de repede? Bode il scoti de cate ori are nevoie?

 6. Ancha

  N-a procedat corect ! Elevii trebuiau invitati la KLAB unde sa li se faca cinste cu bere, “iarba” si femei, iar profesorul sa-si ceara scuze ca vorbea despre informatica la ora lui.

 7. Anonim

  Exista un fel de intelegere la nivel mare intre partide. Altfel nu inteleg de ce PSD il salveaza inca o data pe Muresan, sau de ce fratele lui Bode este tot la Vama, fara sa fie luat la intrebari. De altfel PSD l-a sustinut pe Bode la Camera Deputatilor. Sekuristii si kablistii intre ei.

 8. Anonim

  Daca nu era mediatizat cazul nu primea nici macar avertisment.

Leave a Comment