Profesorul agresor de la API ar putea scăpa cu avertisment

Alexandru Mureşan, profesorul de informatică de la Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” Zalău care a agresat doi elevi în timpul orelor de curs, îşi va afla pedeapsa în câteva zile.
Surse din interiorul unităţii de învăţământ susţin că membrii comisiei de disciplină care analizează circumstanţele în care s-a produs evenimentul au dat dovadă de indulgenţă, astfel că vor propune conducerii Colegiului două sancţiuni, directorul Ioan Lung fiind cel care va „verdictul”.
Cel mai probabil, profesorul de informatică va scăpa uşor, comisia de disciplină fiind de părere că fapta lui Mureşan poate fi sancţionată fie cu un simplu avertisment, fie cu o penalizare salarială. Astfel, precizează sursele amintite, directorul Colegiului „API” va dispune, în cel mai „grav” caz, sancţionarea cu un procent cuprins între cinci şi 15 la sută din salariul de bază al lui Mureşan, pe o perioadă de cel mult şase luni. Nu este exclus, însă, ca Ioan Lung să fie şi mai îngăduitor, iar profesorul agresor să scape cu un banal avertisment. Varianta este plauzibilă mai ales dacă luăm în calcul că Mureşan este singurul profesor de informatică al instituţiei de învăţământ, celelalte două cadre didactice de specialitate aflându-se în concediu de maternitate.
Reamintim că în 5 noiembrie, iritat de faptul că doi elevi îi deranjau ora de informatică, profesorul Alexandru Mureşan i-a chemat pe aceştia pe coridor, unde le-a aplicat acestora câte o palmă. Unuia dintre elevi i s-a făcut rău, motiv pentru care cadrul didactic a chemat ambulanţa. Echipajul medical i-a acordat tânărului primele îngrijiri, fără a mai fi nevoie să-l transporte la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău.
Profesorul agresor s-a aflat în mijlocul unui scandal în 2009, după ce a votat multiplu la alegerile pentru Parlamentul European. Recunoscându-şi fapta, Mureşan a fost condamnat de către Judecătoria Jibou la doi ani de închisoare cu suspendare condiţionată pe patru ani, pentru ca în urma recursului din decembrie 2011, Curtea de Apel Cluj să-i înjumătăţească pedeapsa, cu suspendare condiţionată pe trei ani.

Alte articole

10 Thoughts to “Profesorul agresor de la API ar putea scăpa cu avertisment”

 1. cetatean

  pina cind aest om scapa de toate ilegalitatile care le face?

 2. Zălăuan

  Da ce aţi crezut, că o să-l bage la închisoare pentru că a dat două palme unui elev obraznic, care i-a deranjat ora.
  Bine a făcut, dacă tot nu sunt sancţiuni pentru elevi !

 3. Anonim

  Domnule Zalauan, nu asa se face educatie! Mie-mi pare rau pentru acest OM(?) dar locul lui nu este in scoala.

 4. cetatean

  ce poate sa le spuna un asemenea dascal elevilor despre conduita morala. Impune legea pumnului si a fraudei. Nu ca elevul nu merita poate nu doar doua palme .Sa fim seriosi cu “patru degete la catedra”nu putem face educatie.

 5. Anonim

  Asa il puneti in pericol pe profesor.

 6. Hai nu zau...

  Chiar credeti ca elevii aia au fost plesniti din senin, fara motiv?!

 7. Atituidnea unor e din ciclul

  “hai sa nu mancam cu E-uri”, adica puribonderia postdecembrista, democratia prost inteleasa cu iz de anomie/anarhie…, dupa ce-au mancat parizer cu soia o viata intreaga.
  Chiar si in democratie ar trebui sa functioneze legea bunului simt, pentru toata lumea, pentr cei mari, ca si pentru cei mici…

 8. Anonim

  bun simt egal palmi la elevi, vot multiplu, excursii pe Meses cu elevele. Plus ceva soia.

Leave a Comment