Personalul auxiliar din învăţământ va primi bani de navetă

Personalul didactic auxiliar va putea să-şi deconteze banii de navetă, după ce preşedintele Traian Băsescu a promulgat marţi, 7 ianuarie, o lege care introduce noile prevederi. Astfel,  prin modificarea articolului 105 al Legii Educaţiei Naţionale, care prevedea posibilitatea decontării cheltuielilor pentru navetă numai pentru cadrele didactice, acum şi personalul administrativ şi de întreţinere, pedagogii, mediatorii şi asistenţii sociali din grădiniţe, şcoli şi licee se vor putea bucura de aceleaşi facilităţi. “Veniturile salariale ale acestei categorii de personal sunt relativ mici, astfel încât această măsură este una binevenită. Plus că, în judeţ, numărul acestora este semnificativ mai mic faţă de cel al cadrelor didactice. Iar în mediul rural, în majoritatea cazurilor, secretara sau bibliotecara este localnică. Aşadar, fiind vorba de un număr redus, nu va fi un impact financiar mare pentru autorităţile locale”, a menţionat Eusebiu Lehene, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ Sălaj.
Personalul navetist poate deconta contravaloarea a 7,5 litri de benzină la 100 de kilometri parcurşi, dacă transportul se face cu autoturismul personal, sau cheltuielile pe mijloacele de transport în comun.

Alte articole

One Thought to “Personalul auxiliar din învăţământ va primi bani de navetă”

  1. Anonim

    ce fel de societate promovam?
    daca nu se dau burse de merit elevilor care au au terminat un an intreg de invatamant cu medii doar de 10 si inspectoratul nu pevede bani de burse pt copii care chiar muncesc,atunci asta e societatea chiar ne-o meritam.

Leave a Comment