De vineri, preşcolarii şi elevii intră în vacanţă

Elevii şi preşcolarii vor intra de vineri, după terminarea cursurilor, în vacanţa intersemstrială, urmând să se întoarcă la şcoală în 9 februarie, când va începe cel de-al doilea semestru al anului şcolar, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale. Cursurile semestrului al doilea vor începe în 9 februarie şi se vor încheia în 10 aprilie, iar vacanţa de primăvară este cuprinsă între 11 aprilie şi 19 aprilie, urmând ca elevii să se întoarcă la cursuri în 20 aprilie, până în 19 iunie.

După o săptămână de odihnă, cel de al doilea semestru începe în forţă pentru elevii claselor a VIII-a şi a XII-a, pe care îi aşteaptă simulările pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureat.
Ministerul Educaţiei a stabilit ca simulările examenelor naţionale din anul şcolar 2014-2015 să se desfăşoare în zilele de 23, 24 şi 25 februarie – Evaluarea Naţională, pentru elevii clasei a VIII-a, respectiv 2, 3, 4 şi 6 martie – Bacalaureat, pentru elevii claselor a XI-a şi a XII-a.
Săptămâna 6-10 aprilie este dedicată activităţilor extracurriculare şi extraşcolare, în cadrul programului numit “Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, având un orar specific. Tezele din semestrul al doilea se vor susţine de regulă, până în data de 22 mai.

 

Alte articole

Leave a Comment