“Ziua Revoluţiei Române şi a Libertăţii” – aniversată la Zalău

Instituţia Prefectului Judeţului Sălaj invită zălăuanii la manifestările organizate de Asociaţia “21 Decembrie – Sălaj” prilejuite de aniversarea Zilei Revoluţiei Române şi a Libertăţii. Manifestările vor avea loc duminică, 22 decembrie, începând cu ora 12, la “Placa Comemorativă închinată Eroilor Martiri” – la intrarea în Parcul central, activităţi aniversare realizate cu sprijinul Primăriei Municipiului Zalău şi a Consiliului Judeţean Sălaj cu participarea efectivelor de militari a Ministerului Apărării Naţionale, a Inspectoratului Judeţean de Jandarmi şi a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Potrivit organizatorilor, programul manifestărilor de la Zalău, dedicate “Zilei Revoluţiei Române şi a Libertăţii”, va consta în: trecerea în revistă a Gărzii, moment de reculegere, intonarea Imnului de Stat a României, depunerea de jerbe, oficierea slujbei religioase, discursul oficialităţilor şi al invitaţiilor şi o alocuţiune susţinută de Florin Horvath – vicepreşedintele Asociaţiei “21 Decembrie- Sălaj”. Manifestările se vor încheia cu defilarea Gărzii de Onoare.

Alte articole

5 Thoughts to ““Ziua Revoluţiei Române şi a Libertăţii” – aniversată la Zalău”

 1. Zalauan

  Asculta Augusta, n-am inteles, noi ce sa sarbatorim ?
  In Zalau nu a fost nicio revolutie !
  Atuncu sa-l sarbatorim pe escrocul de Costin, unul dintre sefii `revolutionarilor` pe tara ?
  Sau sa-l sarbatorim pe Maries ? Stii cine este asta ?
  `Revolutionarul` sef pe tara, care efectiv este dat in urmarira internationala de politia romana pentru fals si uz de fals. Acest talhar a fugit din tara dupa cate escrocherii a facut.
  In realitate si un elev de clasa a III-a stie ca nu a fost nicio revolutie ci o lovitura de stat militaro-securista.

 2. Anonim

  a fost o revolutie bolsevica.

 3. pt. zalauan

  Si in Salaj sunt revolutionari care au luptat la Revolutie. Sunt vreo zece persoane, zalauani, membri ai Asociatiei “21 Decembrie” care primesc indemnizatii de revolutionar.

 4. sandu

  ce au facut acesti 10 revolutionari. din zalau? erau la cogniac la restaurantul porolisum in jur de ora 10 cand a cazut regimul comunist?au trecut strada si au intrat in prefectura in balcon de unde au strigat jos causescu . ! doar mury a intrat primul in prefectura dupa el restul din cate stiu !!

 5. Anonim

  Cica au luptat. Printri ei au fost si raniti. Astazi primesc indemnizatii maricele de vreo 1.500 -2.000 de lei.

Leave a Comment