Trei incendii în două zile

O ţigară aprinsă aruncată la întâmplare a fost cauza unui incendiu izbucnit sâmbătă, 20 aprilie, pe strada Vişinilor din Zalău. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Porolissum” Sălaj, Lucian Jacodi, Detaşamentul de pompieri Zalău a intervenit sâmbătă, pe strada Vişinilor, pentru a stinge un incendiu izbucnit la anexa unei gospodării. Focul a ars un metru cub de scândură, elementele de lemn din structura acoperişului şi s-au degradat bunurile depozitate în imobil, precum un aparat de sudură, un polizor şi bucăţi de ţiglă. Potrivit sursei citate, cauza probabilă a incendiului a fost o ţigară aruncată aprinsă la întâmplare în interiorul anexei de către proprietar, un bărbat în vârstă de 44 de ani.
Tot sâmbătă, Secţia de pompieri din Jibou a fost solicitată să stingă un incendiu izbucnit la o casă de pe strada Odorheiului din localitate. Potrivit lui Lucian Jacodi, cauza probabilă de incendiu a fost coşul de fum neprotejat termic faţă de materiale combustibile. Focul a ars aproximativ 40 de metri pătraţi din suprafaţa acoperişului.
A doua zi, duminică, 21 aprilie, Garda de intervenţie Nuşfalău a intervenit să stingă un incendiu izbucnit la o bucătărie de vară din localitatea Drighiu. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Sălaj, cauza probabilă de incendiu a fost o scânteie de la jarul nestins al unei sobe lăsate nesupravegheate. Flăcările au mistuit 35 de metri pătraţi din acoperişul anexei, zece metri pătraţi de polistiren şi un geam termopan.

Alte articole

Leave a Comment