UPDATE Adolescenţi zălăuani arestaţi preventiv pentru trafic de etnobotanice

UPDATE

Judecătorii Tribunalului Sălaj au admis propunerea procurorilor DIICOT şi au dispus arestarea preventivă, pentru pentru 30 de zile, a celor trei adolescenţi din Zalău.


Trei dintre suspecţii reţinuţi de către procurorii DIICOT Sălaj miercuri, 11 octombrie, pentru trafic de etnobotanice, riscă să ajungă în spatele gratiilor. Ei vor fi aduşi în cursul acestei zile în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă, cel de-al patrulea urmând să fie cercetat în stare de libertate.
Potrivit procurorului de caz Dan Buduşan, este vorba despre un adolescent de 16 ani şi doi tineri de 19 ani din Zalău, acuzaţi că în cursul acestui an au comercializat sute de plicuri de etnobotanice către aproximativ 50 de consumatori.
“Am identificat 40-50 de clienţi, toţi tineri, mulţi dintre ei elevi de liceu. Unii au recunoscut că achiziţionau de la inculpaţi chiar şi de 200 de ori în cursul unei luni. Din cauza consumului acestor substanţe, mulţi au ajuns să fie internaţi la Psihiatrie ori la centre de urgenţă în Zalău şi Cluj-Napoca. Alţii au comis infracţiuni în încercarea disperată de a face rost de banii necesari achiziţiei de etnobotanice”, a precizat Buduşan. Acesta a mai spus că drogurile erau vândute în diferite zone din municipiu: în faţa lăcaşurilor de cult, a magazinelor alimentare sau a unităţilor medicale. Pentru fiecare plic, dealerii încasau între 20 şi 30 de lei.
Inculpaţii nu au ocupaţie şi au mai avut probleme cu legea. După cum susţine procurorul de caz, numele celor doi tineri de 19 ani apar în dosare de furt, tâlhării, violare de domiciliu sau distrugere şi chiar au condamnări la activ, fiind eliberaţi din închisoare în lunile ianuarie, respectiv iulie 2017.

Alte articole

Leave a Comment