Poliţiştii au împărţit amenzi cu nemiluita

Poliţiştii sălăjeni au aplicat în doar o singură zi 158 de sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor depăşind 36.000 de lei, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj.
Potrivit sursei citate, acţiunea s-a petrecut joi, 28 aprilie, cele mai multe sancţiuni (115 la număr) fiind aplicate şoferilor care nu au respectat normele de circulaţie. Alte 32 au fost aplicate la Legea 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, iar patru, pe linie economică.
Cu acelaşi prilej au fost constatate și trei infracțiuni, fiind înregistrate trei dosare penale, din care un dosar a avut ca obiect evaziune fiscală iar două au constituit alte fapte de natură economică. De asemenea, poliţiştii au ridicat în vederea confiscării produse agroalimentare în valoare de 768 lei.
Acţiunea a avut ca scop prevenirea evenimentelor care ar putea afecta ordinea şi siguranţa cetăţenilor, protejarea populației împotriva actelor de comerț illicit şi asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, premergător și pe timpul Sărbătorilor Pascale”, ”Zilei Internaționale a Muncii” și “Zilei Internaționale a Tineretului”.
Acțiunile polițiștilor continuă și în perioada următoare.

Alte articole

Leave a Comment